Viljandi vallavolikogus tehti vahetus

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Holstre-Polli vabaajakeskuse juht Tarmo Arak pidi seadusemuudatuse tõttu volikogu liikme kohast loobuma.
 
Holstre-Polli vabaajakeskuse juht Tarmo Arak pidi seadusemuudatuse tõttu volikogu liikme kohast loobuma.  Foto: Elmo Riig

Viljandi vallavolikogust lahkus seadusemuudatuse tõttu Tarmo Arak ning Isamaa asendusliikmena määrati tema asemele Ellen Piirak.

Viljandi valla valimiskomisjonis peeti teisipäeval istung, kus võeti vastu otsus, et Holstre-Polli vabaajakeskuse juhataja Tarmo Arak peab volikogust lahkuma ning Isamaa erakonnast tuleb määrata asendusliige. Nimelt jõustus 20. juulil kohaliku omavalitsuse korralduse seaduses punkt, mille kohaselt volikogu liikme volitused peatatakse, kui ta töötab töölepingu alusel sama valla või linna ametiasutuses. Ehkki Arak on osaliselt valla omanduses oleva Holstre-Polli vabaajakeskuse juhataja, poleks see teda lahkuma kohustanud, sest tegemist on sihtasutusega. Samas on Arak lepinguga vallavalitsuses spordikorraldaja ning seeläbi valla ametiasutuse töötaja.

Valimiskomisjoni otsusega sai Araku koha volikogus endale Isamaa asendusliikmete nimekirjas järgmine, Suislepa piirkonna ettevõtja Ellen Piirak. Tema osaühingu Jordas Estonia tegevusalana on äriregistrisse märgitud puuvilja-, marja- ja pähklikasvatus. Seni on Piirak osalenud vallavolikogu kodanikeühenduste ja külaarengu komisjoni töös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles