Arendajad soovivad spaahotelli valmimise tähtaega kaks aastat edasi lükata (1)

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Praeguste plaanide kohaselt lükkub spaahotelli valmimine kaks aastat edasi ning uksed peaks see avama 2024. aastal.
Praeguste plaanide kohaselt lükkub spaahotelli valmimine kaks aastat edasi ning uksed peaks see avama 2024. aastal. Foto: Koko Arhitektid

Viljandisse spaahotelli rajada plaaniv ettevõte Aqva Hotels teatas Viljandi linna- ja vallavalitsustele, et lepingus märgitud 2022. aasta septembriks ehitist valmis ei jõua, ning palub, et leppetrahvi ei kohaldataks. Lisaks palub ta lepingu tähtaega nihutada 2024. aasta septembrisse. Selle, kas arendajatele vastu tullakse, otsustavad volikogud augustis.

2019. aastal sõlmis Aqva Hotels Viljandi linna ja vallaga lepingu, et hakkab 1. septembril 2022 osutama Viljandis ujulateenust, ning selles on kirjas, et  lepingu täitmatajätmise korral on trahv 100 000 eurot.

Aqva Hotelsi juhatuse liige Raivo Tamm kirjutas esmaspäeval Viljandi linna- ja vallavalitsusele saadetud kirjas, et koroonaviiruse leviku tõttu on ettevõte pidanud 2020. aasta märtsist korduvalt sulgema oma hotelli ja veekeskuse Rakveres ning sellest tulenevalt pole ta saanud sissetulekut. Kirjas tuletatakse meelde lepingu punkti, mille järgi ei arvata kohustuste mittetäitmist lepingu rikkumiseks, kui selle põhjuseks olid asjaolud, mida pooled ei saanud mõjutada, ei võinud ette näha ega ära hoida, ning selgitatakse, et just sellised asjaolud on koroonaviirus ja valitsuse määratud piirangud. Samuti kinnitatakse kirjas, et veekeskuse rajamise ja lepingu täitmise soov on ettevõttel alles.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles