Potsatavad õunad ja häälekad pääsuparved kuulutavad juuli lõppu

Karl Adami
, loodusfotograaf
Copy
Sõltuvalt sellest, kas klient on universaal- või üldteenusel, võib elektriliinide kaudu temani jõudva elektri hind erineda kordades.
Sõltuvalt sellest, kas klient on universaal- või üldteenusel, võib elektriliinide kaudu temani jõudva elektri hind erineda kordades. Foto: Karl Adami

Koduhoovis maha potsatavad õunad kuulutavad end vargsi sisse seadnud juuli lõppu. Hoolimata murul lebavatest õuntest, mille seas on nii küpseid kui ka mädasid, ei õnnestu mul tabada herilaste horde, kes tavapäraselt suve teises pooles õunte koorealust õõnestavad. Hoov aga kubiseb sadadest räästapääsukestest, kes iga päev lennuharjutusi sooritavad.

See on iga-aastane vaatepilt. Hoolimata sellest, et meie hoovis pole räästapääsukesed suitsupääsukeste kõrval kunagi pesitsenud, leiavad nad igal juuli- ja augustikuul tee õue peal kõrguvatele puulatvadele, hoonete katustele ja elektriliinidele. Sadade räästapääsukeste seas leidub rohkelt noori suitsupääsukesigi. Iga suitsupääsukeste antud häire järel tõuseb kogu parv puulehtede varjust või elektriliinilt lendu, et hoovist läbilendavat lõopistrikku või raudkulli eksitada ning häälekalt minema juhatada. Seniajani pole ma tabanud ühtegi edukat röövlinnu jahi­retke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles