Pollis räägitakse pärandturismist

Üllar Priks
, reporter
Copy
Foorum on päev enne Mulgi pidu.
Foorum on päev enne Mulgi pidu. Foto: Arvo Meeks

30. juulil on Mulgimaal Polli aiandusuuringute keskuses esimene soome-ugri pärandturismi foorum, millega tahetakse hoogustada soome-ugri turismiettevõtjate, -arendajate ja kultuurikandjate infovahetust ning koostööd pärandturismi alal, sealhulgas turundamises ja tootearenduses.

Foorum "Kuidas luua pärandturismi sihtkohta?" on mõeldud esmajoones pärandturismi ettevõtjatele, arendajatele ja huvilistele soome-ugri hõimurahvaste seas Venemaal, Soomes ning muidugi ka Mulgimaal ja mujal Eestis.

Ettekandeid teevad pärandturismi praktikud soome-ugri maailmast, sealhulgas Karjalast, Udmurtiast ja Transilvaaniast. Foorumit juhivad loodus- ja pärandturismiettevõtja Aivar Ruukel ning soome-ugri kultuuripealinnade koordinaator Oliver Loode. Ettekanded on inglise või vene keeles sünkroontõlkega inglise ja vene keele vahel. Osaleda on võimalik kohale tulles või veebi kaudu. Foorum kantakse üle ajalehe Sakala veebilehel ning "Abja-Paluoja – soome-ugri kultuuripealinn 2021" ja soome-ugri kultuuripealinnade Facebooki lehel.

Soome-ugri pärandturismi foorum on osa Abja-Paluoja kui soome-ugri tänavuse kultuuripealinna programmist ja saab teoks enne kultuuripealinna aasta tähtsündmust Mulgi pidu, mis peetakse 31. juulil.

Foorumi ajakava saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles