Viljandimaal on kolme päevaga tules olnud juba viis põldu (4)

Margus Haav
, reporter
Copy
Tulekahju hävitas reedel Leie külas viljapõllu.
Tulekahju hävitas reedel Leie külas viljapõllu. Foto: Kenno Soo

Päästeteenistuse andmeil on Viljandimaal kolme päevaga olnud viis põllupõlengut. 

Reedel, 23. juulil kell 8.36 põles Viljandi vallas Suislepa külas tühja lauda juures 700 ruutmeetril kuivanud heina, mille päästjad kustutasid. Hein võis süttida traktorist lennanud sädemest.

Samal päeval kella 15.22 põles Viljandi vallas Leie külas 20 hektarit viljapõldu, mille päästjad kell 16.36 kustutasid. Ära hoiti tule levik põlluäärsetele majapidamistele. 

Kella 16.16 ajal süttis Viljandi vallas Mustivere külas kombaini töötamisel veidi viljapõldu. Töölised piirasid tule levikut pulberkustutiga. Põllul oli eri kohtades neli tulekollet, mis päästjate abiga lõplikult kustutati.

Pühapäeval, 25. juulil kell 12.58 põles Põhja-Sakala vallas Vanaveski külas viis hektarit kasvavat viljapõldu, mille päästjad ligi poole tunniga kustutasid. Kella 14.37 ajal süttis Viljandi vallas Kokaviidika külas 200 ruutmeetrit viljapõldu. Omanik kündis põlenguala üles ja tuli sumbus enne päästjate saabumist.

Päästjad hoiatavad, et looduses valitseb endiselt suur kuivus ning metsad ja põllud on väga tuleohtlikud.

"Palume tungivalt inimestel looduses liikudes olla äärmiselt ettevaatlik ja igasugust lahtise tule kasutamist või tuleohtu põhjustavat tegevust vältida," rääkis lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik. "Lõuna-Eestis annavad tooni viljapõldude tulekahjud. Põllumehed peavad nende vältimiseks olema viljakoristustöödel eriti tähelepanelikud. Võimalusel tuleks hoida põllu ääres tsisterne veega, et tulekahju süttimisel kohe sekkuda."

21. juulist kuulutati tuleohtlik aeg välja Ida- ja Lääne-Virumaal, Jõgevamaal, Tartu- ning Pärnumaal. Tuleohtlikul ajal on keelatud metsa- ja muu taimestikuga ning turbapinnasega alal grillimine, lõkke tegemine, suitsetamine ning sisenemine mootorsõidukiga, sealhulgas parkimine. Lubatud on liikuda masinatega, mis on mõeldud turbatöötlemiseks ning põllumajandus- ja metsatöödeks. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles