OLÜMPIAMÄNGUD ⟩ Sõudenelik murdis end vahesõidust finaali: nüüd käib mäng medalitele!

Priscilla Õmblus
Copy
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus (vasakult) Jüri-Mikk Udam, Allar Raja, Tõnu Endrekson, Kaspar Taimsoo lunastas pühapäeva varahommikul lohutussõidus koha Tōkyō olümpiamängude finaalsõitu.
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus (vasakult) Jüri-Mikk Udam, Allar Raja, Tõnu Endrekson, Kaspar Taimsoo lunastas pühapäeva varahommikul lohutussõidus koha Tōkyō olümpiamängude finaalsõitu. Foto: Tairo Lutter

Täna varahommikul olid Eesti spordifännide pilgud suunatud Tōkyō olümpiamängudel sõudekanalile, kus Eesti sõudenelik vahesõidust finaalikohta noolis – ja see neil suure pingutusena ka õnnestus. Meie neljapaat tagas vahesõidust koha olümpiamängude finaali!

"Minu põhimure oli see, et esimese tuhandega end päris ära ei küpsetaks. Vahetult enne tuhandet oli tunda, et läheb raskemaks: hõikasin poistele, et tegelt on hästi ja hoiame!" rääkis neljapaadi eessõudja Kaspar Taimsoo Viljandi sõudeklubist vahetult pärast sõitu Postimehele antud intervjuus. "Noh, et ei hakkaks pabistama. Oli näha, et kaks paati lähevad natuke eest ära. Tol hetkel tundus, et kui hakata kiirendusi tegema, siis teha seda sõidu teises pooles."

Jüri-Mikk Udam (Tallinna SK), Allar Raja (Pärnu SK Kalev), Tõnu Endrekson (Pärnu SK) ja Kaspar Taimsoo (Viljandi SK) leppisid eelsõidus Poola ja Itaalia järel kolmanda kohaga, mis viis nad väga keerulisse vahesõitu. Seal ristati piigid Saksamaa, Leedu, Norra, Suurbritannia ja Hiinaga. Finaali jõudsid vaid kaks kiiremat, teiste laeks jäi väike ehk B-finaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles