Politseijuht supleb terviseks

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alvar Pähkel kiidab, et hommikune jäine karastus lööb olemise virgeks, annab mõnusa meeleolu ja hoiab haigused eemal.
Alvar Pähkel kiidab, et hommikune jäine karastus lööb olemise virgeks, annab mõnusa meeleolu ja hoiab haigused eemal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Läinud pühapäeval ehk selle talve kõige käredamal hommikul ajas Viljandi politseijaoskonna juht Alvar Pähkel kodus üleriided maha, tõmbas ujumispükste peale hommikumantli ja sammus Paala järve jääaugu juurde.

Supluspaik asub politseijuhi kodust vähem kui saja meetri kaugusel. Paras jalutuskäik, et siis kohapeal mantel seljast heita ja jäisesse vette sulpsata.

«Oled pärast nagu energiapomm, sirtsu ja särtsu täis!» kirjeldas ta talisupluse võlusid. «Eriti nüüd, kui päike väljas särab.»

Sisetunne ütleb, kui kaua veemõnu nautida, sedapuhku piisas minutist. Pühapäevane kord tähendas Pähkli talisupluste külmarekordit: õues oli kolmekümne pakasepügala ringis. Eelmistel talvedel on ta jääauku hüpanud kraadi võrra soojema ilmaga.

Politseijuht on iga ilmaga hommikuti ujumas käinud viimased kolm-neli aastat. Vastu tahtmist ta vette ei lähe — hea enesetunne on see, mis tervistavat rituaali täita aitab. Vaid vahel harva, kui pakilised asjatoimetused nõuavad oma, jääb hommikune suplus vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles