Neljapaat püüab finaalikohta vahesõidust

Priscilla Õmblus
Copy
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus (vasakult) Jüri-Mikk Udam, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo jäi reedel alanud Tōkyō olümpiamängude eelsõidus kolmandaks. See tähendab, et pääset otse A-finaali ei tagatud ja nii tuleb pühapäeval taas veele tulla lohutussõidus.
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus (vasakult) Jüri-Mikk Udam, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo jäi reedel alanud Tōkyō olümpiamängude eelsõidus kolmandaks. See tähendab, et pääset otse A-finaali ei tagatud ja nii tuleb pühapäeval taas veele tulla lohutussõidus. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eile algasid Tōkyōs suveolümpiamängud: eestlaste pilgud olid varahommikul suunatud sõudekanalile, kus tegi avastardi Eesti paarisaeruline neljapaat, kuhu kuulub ka Kaspar Taimsoo Viljandi sõudeklubist. Eesti paatkonnal tuli eelsõidus leppida kolmanda kohaga, mis tähendab, et pääset otse A-finaali ta ei saanud ning homme tuleb veele minna lohutussõidus.

«Sõit oli väga raske: palavus tegi sellest kondi, mida pureda. Kõigil on eluvaim sees, silm ka enam-vähem värske,» rääkis vahetult pärast etteastet eessõudja Kaspar Taimsoo, kelle sõnutsi polnud lõpuosas enam kellelgi piisavalt jõudu. «Siiski midagi väga hullu pole, saime hakkama. Startki tuli viisakalt välja,» hindas viljandlane. Treener Ruth Vaari käe alt tippsporti jõudnu arvates läheb hea hoo sisse saamiseks veidi aega. «Halb oleks see, kui mehed oleks pärast sellist sõitu lapiti maas. Teeme ergomeetril kerge mahasõidu, päikese kätte end küpsetama ei lähe. Meie pärast muretsema ei pea. Eesti sõudmise firmamärk on olnud see, et alguses läheb halvasti, pärastpoole tõusvas joones,» sõnas Taimsoo ja hindas, et kolm neljandikku etteastest tuli hästi välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles