Õpilaste esinemine köitis ka eakaid vaatajaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorima vanuserühma võitis Tiiu Variku juhendamisel loodud Mõisaküla laste koolivorm.
Noorima vanuserühma võitis Tiiu Variku juhendamisel loodud Mõisaküla laste koolivorm. Foto: Elmo Riig / Sakala

Moeetendus pakkus noortele disaineritele võimalust oma loomingut näidata, aga etendus huvitas ka eakamaid. Pensionär Saida Lokk ütles reedeõhtuse vaatemängu kohta, et sai ühe õhtuga elamusi mitmest kunstiliigist.

«Esitlust võis vaadata nagu minietenduste jada,» leidis ta. «Hea oli jaotus neljaks vanuserühmaks, sest vaheajad andsid publikule mahti end järgmiste üllatuste vastuvõtmiseks koguda ja žüriile aega töötada.»

Saida Loki arvates pakkus iga rühm kunstilise elamuse ning näitas, kuidas saab kasutada tekstiili ja kõikvõimalikke lisandeid, nagu pitsid, paelad, nöörid, kile, paber, metall, ehted ja valgus.

Vaatajale tundus leidlik noorematele ette antud kooliteema ning muljet avaldasid vanemate osalejate originaalsed kollektsioonid ja etendus.

«Kogu seda õhtu sisu raamisid toredad vahepalad ja leidlik ning improviseeriv õhtujuht, kes tegi ka ise virtuoosliku etteaste. Õhtu jäi meelde tervikliku kultuurisündmusena,» lausus Saida Lokk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles