Värsked disainerid kogusid Karksi moeetendusel tunnustust

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobsoni gümnaasiumi üheksandikud esitlesid «Noorel moeloojal» pöörase etendusega kollektsiooni «Hullumaja pidu».
Jakobsoni gümnaasiumi üheksandikud esitlesid «Noorel moeloojal» pöörase etendusega kollektsiooni «Hullumaja pidu». Foto: Elmo Riig / Sakala

Karksi-Nuia kultuurikeskuses lõpetas möödunud töönädala moeetendus «Noor moelooja», millel astusid äsja disainitud rõivastega lavale modellid 18 võistkonnast.

«Noore moelooja» projektijuht Eneli Põder rääkis, et leidus neid, kes varem olid teinud tugeva kava ja seekord läinud natukene lihtsama vastupanu teed. «Oli aga ka neid, kes olid eelmistel aastatel lihtsamalt teinud, kuid nüüd olid end tõsiselt kokku võtnud,» lisas ta.

Projektijuht tõi välja Kitzbergi gümnaasiumi III-b klassi punamusta kollektsiooni «Otstarbekas ja lõbus koolivorm». Lapsevanemad olid küll aidanud seda õmmelda, aga ühtse liikumise olid teinud lapsed ise.

Samuti kiitis projektijuht vanema astme moeloojaid Kätlyn Jürisaart ja Mikk Kaske, kelle meeskonnale oli ta osalemismõtte pähe istutanud nädal varem.

«Nad elasid seejärel terve nädalavahetuse noortekeskuses ja tegid ettevalmistusi,» meenutas ta. Suures osas katteloorist valmistatud kollektsioon «Ice Queen» nõudis iseäranis palju näputööd, sest selgus, et õmblusmasin selle materjali kokkuõmblemiseks ei sobi.

Osalejate rohkuse poolest jäi tänavune võistlus paarile varasemale alla. «Veel korralduspäevalgi tuli äraütlejaid,» lausus Eneli Põder ja selgitas, et grupilooming nõuab  teiste mõtetega arvestamist ja tegijad võivad omavahel pahuksisse minna. «Öeldakse ju, et maitse üle ei vaielda, vaid kakeldakse.»

Kõige osalejaterikkam on võistluse seitsmeaastase ajaloo jooksul olnud põhikooliõpilaste vanuserühm. Tänavu jõudis IV—IX klassi õpilaste loomingust lavale kaheksa kollektsiooni. «Sel ajal õpetaja veel õhutab osalema ja vanemad tulevad appi,» lausus Põder.

Põhikooliealistest nooremad ja vanemad tõid lavale kolm kuni neli kollektsiooni. Mullusega võrreldes oli kaheksa etteastet vähem. Moeõhtut see siiski lühemaks ei muutnud, see kestis üle kolme tunni.

Õhtu õnnestumiseks oli end vabatahtlikuna appi pakkunud hulk noori. «Jääb tunne, et see ongi juba noorte endi korraldatud sündmus noortele. Lihtsalt kunagi sai asi minu ideest alguse,» nentis Eneli Põder.

PARIMAD

«Noore moelooja 2012» võitjad neljas vanuserühmas
• Tiiu Variku looming I—III klassile «Mõisaküla laste koolivorm»
• Kitzbergi gümnaasiumi IV-b «Koolis on vahva»
• Johanna Kristiina Jaansoo «Asi on maitses»
• Kristina Toome «Lampara»
Allikas: «Noor moelooja»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles