Talvised tantsud panid naerunäod õhetama

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naerusuud on olnud Viljandi talvise tantsupeo kaubamärk selle algusest peale.
Naerusuud on olnud Viljandi talvise tantsupeo kaubamärk selle algusest peale. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tuhat kergejalgset inimest ei lasknud laupäeval end 22-kraadisest pakasest häirida ja keerutas Viljandi Vabaduse platsil vanu rahvatantse.

14. korda peetud talvise tantsupeo põhipäev algas ennelõunal pärimusmuusika aidas, kus lätlased ja Tallinna venelased õpetasid huvilistele oma tantse. Lisaks sai mitusada inimest osa maaülikooli tantsuansambli Tarbatu kontserdist.

Ehkki korraldajad kaalusid külma tõttu suure vabaõhutantsimise lühendamist, otsustati pärast kõikjalt Eestist kohale sõitnud osalistega nõupidamist, et pidu peetakse täies mahus. Nii liigutigi pikas rongkäigus läbi inimtühja südalinna ja keerutati Vabaduse platsil jalga enam kui tunni jagu.

Paljud naerunäolised osalised, kes mulgipudrust ja kuumast teest kosutust saanuna õhtuks taas aita simmanile kogunesid, märkisid, et end liigutades hakkas neil õues pigem palav kui külm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles