Galerii. Mida pakutakse Viljandi folgi toidualal?

Kirke Katariina Siimso
Copy
Toidutänavalt leiab nii saiakesi kui Mehhiko toitu.
Toidutänavalt leiab nii saiakesi kui Mehhiko toitu. Foto: Marko Saarm

Olenemata toidukohtade vähesusest leiab folgi toidualalt kõike kapsakotlettidest ja saiakestest kuni suši ja Mehhiko toiduni. Joogiks leiab käsitööõlut, jääjooki ja kohvi. Keskmine hind ühe prae eest jääb vahemikku viis kuni üheksa eurot.

Pärimusmuusika festivali müügiplatside pealiku Jaana Hinno sõnul on folgialal sel aastal nii publiku vähesuse kui ala väiksuse tõttu ka vähem toidupakkujaid – 20. Seda selleks, et kõik inimesed saaksid hästi söönuks, kuid samal ajal ei tekiks liiga suurt konkurentsi, nii et suuremal osal toitlustajatel ei ole võimalik müüa. Hinno sõnul prooviti vähema arvu pakkujatega saavutada nii mitmekülgne valik kui võimalik: leidub mulgiputru kukeseentega ja kapsakotlette, aga ka sušit ja Mehhiko toitu.

Toitu pakuvad nii vanad kui uued tulijaid, esimest korda on väljas Tallinnas Telliskivis tegutsev ülipopulaarne latiinorestoran LaTabla. Eelmiste aastate põhjal tundub kõige populaarsem olevat Krõbe Räim, kes käis esimest korda folgil 2018. aastal ja pärast seda on Hinno sõnul inimesed ikka küsinud, kas sel aastal ka Krõbe Räim folgile süüa pakkuma tuleb. Hinno sõnul öeldi kõikidele toitlustajatele, et nad pakuksid ka mõnda taimset rooga, et veganid kõhu täis saaksid. Ühtegi täisveganikohta sel aastal ei ole.

Ka Sakala selgitas välja, et iga toidukoht pakub tõesti vähemalt üht taime- või veganitoitu. Näiteks Mehhiko restoran LaTabla pakub Tallinna tehnikaülikooliga koostöös väljaarendatud taimset hakkliha. Seda kasutatakse veganiroas ning see oli ära petnud ka rooga maitsnud jahimehe.

Hinno sõnul loodab folgitiim väga, et inimesed tulevad festivalile oma nõudega, mida siis nõudepesupunktides pesta saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles