Politsei tabas Viljandi juveelipoest kuldketi varastanud mehe

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Selline näeb välja varastatud kuldkett.
Selline näeb välja varastatud kuldkett. Foto: Politsei

Politsei teatas, et turvakaamerate salvestuste põhjal tabati kolmapäeval 35-aastane mees, keda kogutud tõendite põhjal võib kahtlustada ühest Viljandi juveelipoest ligi 5500 eurot maksva kuldketi varguses.

Viljandi menetlusgrupi juht Dan-Kristjan Tops teatas, et politseitöö käigus õnnestus kolmapäeval varguses kahtlustatava mehe isik turvakaamerate salvestuste ja teiste tõendite pinnalt kindlaks teha.

"35-aastane varem karistamata kohalik mees põhjendas oma tegu rahaliste raskuste ja vajadusega võlg ära maksta,“ märkis uurija. Ühtlasi sai politsei tagasi varastatud kuldketi, mille mees oli pandimajja viinud.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Triin Tumala sõnul viis kahtlustatava tabamiseni politseinike kiire tegutsemine. Porkuröri andmetel püüdis kahtlustatav lahendada oma probleeme ja pani selleks toime kuriteo. "Selliste varavastaste tegude puhul tabab politsei tihti kahtlustatava varem või hiljem, praegusel juhul tehti seda väga kiirelt," sõnas Tumala. "Loodetavasti mõjub see kogemus kuriteos kahtlustatavale mehele piisavalt, et edaspidi seaduskuulekalt käituda."

Milline karistus mehele määratakse, selgub siis, kui politsei on uurimise lõpetanud.

Teisipäeval sai politsei teate, et Viljandis Ilmarise tänaval kaupluses küsis üks klient kuldketti näha ning kui oli selle enda kätte saanud, põgenes. Vargusega tekitatud kahju on 5495 eurot. Kolmapäeval pöördus politsei avalikkuse poole palvega teada anda, kui kellelegi pakutakse müüa või pantida hinnalist kuldketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles