Rohefolgilise meelespea: oma taldrik kaasa, nuga jäta koju

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Festivalikülastaja ja muusik Maarja Sarv võtab folgile kaasa klaasist karbid, termotopsi ja -pudelid ning tavalised noad-kahvlid. "Mul on hea meel, et saan selliselt ka lastele eeskuju näidata. Ja tõdegem – see maailm kuulubki juba lastele, seega on meil kohustus jätta neile puhtam ja teadlikum tulevik," sõnas ta.
Festivalikülastaja ja muusik Maarja Sarv võtab folgile kaasa klaasist karbid, termotopsi ja -pudelid ning tavalised noad-kahvlid. "Mul on hea meel, et saan selliselt ka lastele eeskuju näidata. Ja tõdegem – see maailm kuulubki juba lastele, seega on meil kohustus jätta neile puhtam ja teadlikum tulevik," sõnas ta. Foto: Maarja Sarv

Et Viljandi pärimusmuusika festival jätaks maha võimalikult väikese ökoloogilise jalajälje ning oleks igati roheline ja kestlik ettevõtmine, saavad külastajad anda sellesse suure panuse, kui võtavad kaasa oma nõud või kohapeal pandinõusid kasutades neid pesevad ning sordivad jäätmeid.

Viljandi pärimusmuusika festival on aastaid rohelippu kõrgel hoidnud, ent kaks aastat tagasi otsustati ette võtta suuremaid samme. Siis hakati prügi sortima ning selleks, et tekiks vähem jäätmeid, loobuti ühekordselt kasutatavatest plastnõudest ja mindi täielikult üle biolagunevatele ja kompostitavatele nõudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles