Õnnetu kaevamine jättis tuhatkond Viljandi majapidamist elektrita

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandis jäi hommikul elektrita 846 majapidamist.
Viljandis jäi hommikul elektrita 846 majapidamist. Foto: Eero Vabamägi

Kolmapäeva hommikul jäi Viljandis Uueveski ja Peetrimõisa elurajoonis tuhatkond majapidamist elektrita, sest linnas tehtud kaevetöödel sai viga maakaabel ning selle parandamise käigus tekkisid lühis ja rike. Viimased elektrita jäänud majapidamised said voolu tagasi kella 13.20 paiku.

Kus õnnetult lõppenud kaevamine oli, seda Elektrilevi ei avaldanud, kuid see oli Eestis elektriühenduse eest vastutatava ettevõtte teatel temast sõltumatu. Elekter kadus 846 kliendi majapidamisest enne kella üheksat ning kella 11 ajal olid need endiselt vooluta.

Elektrilevi pressiesindaja Ivar Jurtšenko teatel kadus elekter kaabli vigastamise tõttu. "Vigane maakaabel eraldati võrgust, aga pingestamise katsega tekkis lühis ja kusagil on rike tekkinud," selgitas Jurtšenko kell 10.44. "Selle lokaliseerimisega tegeldakse."

Pisut pärast kella 11 said elektri tagasi pooled majapidamised ning vooluta jäi veel üle 400 kliendi. Keskpäevaks oli vooluta veel 225 majapidamist Kalda puiesteel ja Maasika tänaval ning kell 13.20 paiku oli rike kõrvaldatud.

Viljandimaal on täna teinegi rikkekoht, sest hommikust saadik on Abja-Paluoja vahetus läheduses olnud vooluta 127 klienti ning kella 13.30 ajal ootasid nad endiselt rikke kõrvaldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles