Linnavalitsus ootab stipendiumide ja projektitoetuste taotlusi

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi linn ootab 2. augustiks stipendiumide ja projektitoetuste taotlusi.
Viljandi linn ootab 2. augustiks stipendiumide ja projektitoetuste taotlusi. Foto: Marko Saarm

2. augustini saab esitada taotlusi Viljandi projektitoetuse 2021. aasta neljandasse ehk viimasesse taotlusvooru. Ühtlasi oodatakse 2. augustiks taotlusi linna loome-, spordi-, õpilas-, kutseharidus- ja nimeliste kõrghariduse aastastipendiumide määramiseks.

Projektitoetust saab käesolevas taotlusvoorus küsida 1. augustist 31. detsembrini tehtavale projektile. Projektitoetusi on võimalik taotleda e-keskkonnas Spoku, kuhu saab sisse logida, valides linna kodulehel ülamenüüst e-teenused.

Loomestipendium määratakse kujutava kunsti, rakenduskunsti, lavakujunduse, audiovisuaalse kunsti, lavakunsti, kirjanduse, muusika või arhitektuuri alal Viljandis elavatele või tegutsevatele autoritele ja esitajatele, et väärtustada ja toetada nende tegevust Viljandi kultuurielus.

Spordistipendium määratakse Viljandit või Viljandi spordiklubi esindavatele Viljandis elavatele ja tegutsevatele isikutele, et väärtustada ja toetada nende tegevust spordi arendamisel ja populariseerimisel nii kodulinnas kui kogu maailmas.

Stipendiumite taotlemiseks tuleb esitada põhjendatud taotlus koos isiku tegevuse kirjelduse ja saavutuste loeteluga, stipendiumi kasutamise eesmärgi ja oodatava tulemuse ning vähemalt ühe allkirjastatud soovituskirjaga. Loomestipendiumi taotlemisel tuleb lisaks esitada koopia käsikirjast, kavast, maketist või teosest, mille teostamiseks stipendiumi taotletakse.

Samale taotlejale määratakse stipendium kuni kahel korral aastas.

Taotlusankeeti täites tuleb olla hoolikas, sest puudulikult vormistatud taotlusi ei arutata. Ei arutata taotlusi, mille esitaja on varem toetust saanud, kuid jätnud esitamata selle kasutamise aruande.

Õpilasstipendium on mõeldud üldhariduskoolides õppivale õpilasele, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Viljandi. Stipendiumi saab taotleda Eesti Vabariigis või välisriigis õppiv või õppima asuv õpilane, kes vastab vähemalt ühele statuudis nimetatud tingimustest.

Kutseharidusstipendium on Viljandist kutseõppeasutustesse õppima läinud hästi õppivate õpilaste tunnustamiseks ja õpingute edasiseks jätkamiseks. Välja antakse kaks aastastipendiumi: tehnilistel erialadel ja teistel erialadel õppivale õpilasele.

Nimelised kõrghariduse aastastipendiumid on mõeldud Viljandist kõrgemasse õppeasutustesse õppima läinud ning hästi õppivate üliõpilaste tunnustamiseks.

Viljandi linnavalitsus annab välja kümme aastastipendiumi. Taotlusi stipendiumi määramiseks võivad esitada nii üliõpilased kui ka õppeasutused. Stipendiumi kandidaat peab olema õppeasutuses edukalt läbinud vähemalt esimese õppeaasta ja tema elukoht peab õppeasutusse astumisel olema registreeritud Eesti rahvastikuregistri andmetel Viljandisse.

Statuudid ja detailsem info on linna koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles