Pärnu festivali filme näeb Kondase keskuses ja Heimtalis

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Poola autori Andrzej Cichocki 19 minuti pikkune lõbus lugu Sileesia lasterikkast perest oma koduloomaaias. "Pisike paradiis" linastub kolmapäeval Kondase keskuses ja reedel Heimtali rahvamajas.
Poola autori Andrzej Cichocki 19 minuti pikkune lõbus lugu Sileesia lasterikkast perest oma koduloomaaias. "Pisike paradiis" linastub kolmapäeval Kondase keskuses ja reedel Heimtali rahvamajas. Foto: Kaader filmist

35. Pärnu filmifestival toob filme Viljandisse ning neid näeb Kondase keskuses ja Heimtali muuseumis.

Kondase keskuses algab filmiprogramm 21. juulil kell 16 Poola autori Andrzej Cichocki 19 minuti pikkuse lõbusa linalooga "Pisike paradiis", mis kõneleb Sileesia lasterikkast perest oma koduloomaaias, ja Venemaa autori Julia Soponova filmiga "Süües elevanti". See on lugu väikesest Mašast, kes tahab näitlejaks saada ja saabki.

Päeva õhtune seanss algab kell 18 ning siis näidatakse Saksamaal vändatud 14-minutilist lühifilmi "Pöörlev mees – 81rpm". Autor Robin Trouillet näitab, kuidas inimene võib isegi kõrges eas teha 81 pööret minutis. Õhtu jätkub portreefilmiga noorukist, kes leiab elu mõtte esivanemate pärimustest. Belgia ja Indoneesia koostööfilm "Punkmuusiku unistus" on tehtud legendaarse kitarristi Jimy Hendrixi 65. sünniaastapäeva tähistamiseks.

Neljapäeval, 22. juulil kell 16 linastuvad Tšiili autori Fernando Saldivia "Juurte kuduja", Poola filmilooja Rafal Malecki "Rooste", mis on lugu sellest, kuidas roostetanud vanarauast sünnivad kunstiteosed, ning Pavel Slavini Jaapanis vändatud "Condo päevik. Vaata kätega", mis on kunstnikust, kes loob kunstiteoseid pimedatele.

Kell 18 algab hümn soome arhitekti Alvar Aalto armuloole ja elutööle Virpi Suutari filmis "Aalto".

Heimtali rahvamajas näidatakse festivali filme reedel, laupäeval ja pühapäeval.

23. juulil kell 20 linastub Ihman Behrouzi "Kangas". Iraani ja Saksamaa koostööfilm on lugu viiruselõksust Saksamaa tudengite ühiselamus. Seejärel on vaadata "Pisike paradiis" ning Prantsuse ja Saksa koostööfilm, Lutz P. Kayseri "Uuringud Hunningues" rästaparvedest, kes joonistavad Euroopa taevasse kunstiteoseid. Filmile järgneb kohvipaus ning õhtu lõpetab hispaanlase JJ Machuca film "Maailmatantsud". Helilooja lõi muusikateose ja kaunistas selle filmikaadritega.

24. juulil kell 20 algava Hollandi filmi "Inimene ja kaamera" looja Guido Hendrikx leidis lihtsa nipi, kuidas luua hollandlaste koondportree. Filmi järel on kohvipaus ning seejärel linastub Argentina dokumentalisti Alejandro Telenaco Tarrafi "Piedra Sola" kõrgmägedes elavast suguharust, kelle elu korraldab nähtamatu puuma.

25. juulil kell 20 linastub kaks Poola filmi. Esimesena Adam Buka "Komeet", mis on lugu lastest, kes ootavad õe või venna sündi, ning teisena Martyna Peszko "Räägi mulle enam". Filmi looja elab koos emaga, kes saab liigutada vaid oma silmi. Pärast kohvipausi lõpetab filmiõhtu Erle Veberi eepiline lugu "Anu Raud. Pärand".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles