Termomeetri näit tegi kiiret vähikäiku

Sakala
Copy
Pühapäeva lõuna ajal valitsenud kuumus taandus õhtuks ja prognoosi järgi valitseb nädalapäevad tavaline suvesoojus.
Pühapäeva lõuna ajal valitsenud kuumus taandus õhtuks ja prognoosi järgi valitseb nädalapäevad tavaline suvesoojus. Foto: Arvo Meeks

Nagu riigi ilmateenistus ennustas, jõudis esmaspäeva öösel kohale jahedus, mida siin kandis pole tunda olnud mitu nädalat. Paraku ei tähenda see leevendust põuale.

Kui pühapäeval kella kolme ajal mõõtis Viljandi ilmajaam õhusooja 27 kraadi, siis samale päevale järgneval ööl oli samas kohas temperatuur 11,4.

Ilmateenistus annab oma kodulehel teada, et päevane õhutemperatuur jääb 19–24 kraadi piiresse. Mõjusamaks muutuva kõrgrõhkkonna servas on nii päikest kui pilverünki, kuid sajuhoo võib anda neist vaid mõni üksik. Loode- ja läänetuul ulatub puhanguti 12, põhjarannikul kuni 15 meetrini sekundis.

Teisipäeva öö on kõrgrõhkkonna servas mõõduka läänekaare tuulega, sajuta ja võrdlemisi selge taevaga. Õhutemperatuur langeb 10 kraadi ümbrusse, sisemaal kraad-kaks madalamalegi. Hommikul lisandub Eesti lääne- ja põhjaserva pilvi ja on võimalikud üürikesed vihmahood, põhjuseks Botnia lahelt lähenev madalrõhulohk. Päevaks kerkib pilverünki lisaks ja mõnes kohas sajab hoovihma ka kaugemal sisemaal, õhtu poole on võimalik äike. Tuul puhub läänest ja edelast ning tugevneb puhanguti 15 meetrini sekundis, õhtu poole pöördub saartest alates loodesse. Õhutemperatuur on 20–24 kraadi.

Soojemaks võib minna pühapäeval, mil prognoositakse õhutemperatuuri tõus 27 kraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles