Epp Adler – elu võimaldaja

Kirke Katariina Siimso
Copy
Epp Adler
Epp Adler Foto: Kristi Markov

«Kirglik, seiklushimuline ja otsekohene.» Nii kirjeldab Põhja-Sakala vallas Veneveres juba üheksa aastat Välis-Eesti noortele eesti keele ja kultuuri laagreid korraldava mittetulundusühingu HeadEst asutajat ja arengutoetajat Epp Adlerit mõnda aega temaga koos töötanud Martin Tikk. Noored tulevad mitmelt poolt maailmast sellesse laagrisse, et leida siit sõpru ja kujundada oma Eesti lugu.

Keelelaagreid korraldava, eelkõige aga noorte iseseisvumist toetava ja kaitsva ühenduse HeadEst juhti Epp Adlerit võib nimetada lausa integratsioonivõluriks, sest neist laagritest on aastate jooksul läbi käinud ligi tuhat inimest ja nendest kõik, kellega Sakala rääkis, on kirjeldanud seda kui elu muutvat kogemust. Paljud neist on hiljem Eestisse kolinud või end mõnel muul moel Eestiga sidunud. Paljud on pärast mitut korda laagris osalemist ise selle juhendajaks hakanud.

Martin Tikk kohtus Epp Adleriga esimest korda, kui tuginoorena keelelaagris osales, ning imestas kohe, kuidas too suunab laagrilisi lihtsalt oma olemise ja käitumise, mitte niivõrd otseste sõnaliste juhiste ja tegude kaudu. Tema sõnul toetab Adler noori just parasjagu – nii, et nad saaksid ise areneda ja kasvada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles