Valitsus abistab Viljandimaa kultuuri enam kui 100 000 euroga

Margus Haav
, reporter
Copy
Eesti pärimusmuusika keskus Viljandis võb arvestada 57 180 euro suuruse abiga.
Eesti pärimusmuusika keskus Viljandis võb arvestada 57 180 euro suuruse abiga. Foto: Marko Saarm

Kultuuriminister Anneli Ott allkirjastas käskkirja, millega antakse 106 era- ja kohaliku omavalitsuse kultuurikorraldajale 4 923 079 euro eest kriisiabi teenuse, toote, äriprotsessi või ärimudeli ümberkorraldamiseks. Viljandimaale tuleb abi 116 000 euro eest.

Eesti pärimusmuusika keskus saab 57 180, Võhma vabaajakeskus 41 520, Suure-Jaani raamatukogu 9119 ja Suure-Jaani kultuurimaja 8193 eurot. 

"See vajalik toetus aitab kultuurikorraldajatel pakkuda inimestele elamusi ka võimalike piirangute kontekstis: toetasime muu hulgas virtuaalreaalsuse funktsioonidega stuudiote loomist, etenduste ja kontsertide otseülekannete edastuseks ja salvestuseks video- ja helitehnika soetamist ning kontaktivaba piletimüügi- ja läbipääsusüsteemide arendamist," ütles Anneli Ott pressiteate vahendusel. "Huvi vooru vastu oli suur ning seetõttu suurendasime vooru eelarvet ligi 773 000 euro võrra."

Meetme eesmärk oli taastada kultuurikorraldajate ja neile tugiteenuse pakkujate pikaajaline elujõulisus ning seeläbi tagada kultuuri kättesaadavus.

Hinnati piirangute mõju ulatust kultuurikorraldaja tegevusele, ümberkorralduse läbimõeldust, sealhulgas ajakava realistlikkust, põhjendatust ja mõju kultuurikorraldaja pikaajalisele elujõulisusele, eelarve realistlikkust, kuluefektiivsust, kuluartiklite põhjendatust ning kultuurikorraldaja senist kogemust ja haldusvõimekust ning suutlikkust tegevusi ellu viia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles