Magajat veega äratanud naine: ma piserdasin pudelist, mitte ei visanud ämbriga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kohalikele tundmatu mees magas Võhma endise linnavalitsuse maja ees.
Kohalikele tundmatu mees magas Võhma endise linnavalitsuse maja ees. Foto: Peeter Kümmel

Võhma linnapäevadele järgnenud pühapäevahommikul üht tänavale magama jäänud meest veega äratanud naise kinnitusel ei vasta kuidagi tõele väide, nagu ta oleks magajale ämbriga vett peale visanud. Ta piserdas pisut vett pooleliitrisest Värska pudelist ja sai ähvarduste osaliseks.

Politseist Sakalale antud kirjeldus, kuidas Võhma linnapäevade peoala koristaja otsustas äratada purjus tänaval magaja meetodil "Ämber vett selga", osutus siiski kujundlikuks kirjelduseks. Anonüümsust palunud naise enda seletusel oli tema kasutuses vaid pooleliitrine Värska pudel, millest ta magajat pritsis.

Juhtum leidis aset pühapäeval kella 6.30 ajal, mil neljaliikmeline koristusbrigaad peoala puhastama suundus. Peoplatsilt veidi eemal, otse endise Võhma linnavalitsuse maja ees prügikasti kõrval nähti magamas üht meest nii, et tol olid jalad tee peal. Esmalt tekkis koristajatel mõte kutsuda politsei, kuid ärataja leidis, et sellise tühja asja pärast pole mõtet korrakaitsjaid tülitama hakata, ning otsustas mehele vett näo peale valada, et too üles ärkaks.

Mees ärkaski, oli tulivihane, ähvardas naise ära tappa ning asus teda taga ajama.

"Ma olen kohalik inimene ja tunnen Võhmat," ütles naine, rääkides sellest, kuidas ta tuttavate aedade kaudu jälitaja eest pääses ning politsei kutsus.

Koos korrakaitsjatega otsiti ründajat, kuid ühtegi jälge temast enam polnud. Näppu jäi hoopis üks teine mees, kes oli end põõsa varju magama sättinud. Peoala koristajatele, kes olid Võhma inimesed, oli endise linnavalitsuse ees põõnanud mees tundmatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles