Audiitorid tuvastasid valla rahakotis kolme miljoni euro suuruse tühja mulli

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Suure-Jaani tervisekoda, milles asub maakonna suurim veekeskus, on saanud suuresti valla rahamurede pingete allikaks. Seni pole arusaama, kui kalliks ehitus täpselt läks ja kui palju on koja ehituse rahastamise otsused seotud praeguse rahanappusega.
Suure-Jaani tervisekoda, milles asub maakonna suurim veekeskus, on saanud suuresti valla rahamurede pingete allikaks. Seni pole arusaama, kui kalliks ehitus täpselt läks ja kui palju on koja ehituse rahastamise otsused seotud praeguse rahanappusega. Foto: Marko Saarm

Kui detsembri lõpus tuli Põhja-Sakala vallavanem volikogu ette finantsjuhilt saadud infoga, et valla eelarvestrateegias on puudu rohkem kui 800 000 eurot, siis pool aastat hiljem audiitoribüroost tellitud eksperthinnang pakkus, et puudujääk võib olla lausa kolm miljonit eurot.

Kokkuvõtteks teatas audiitoribüroo oma aruandes, et 2019.–2022. aasta eelarve­strateegias võis olla kõiksugu ehitusplaane ligi kahe miljoni euro võrra rohkem, kui oli raha, ning järgmises töö­plaanis, mis puudutas aastaid 2020.–2023. kosus see mull veel miljoni võrra ehk 2,9 miljoni euroni.

«Eelarvestrateegiates oli valla finants- ja investeerimisvõimekust näidatud tegelikust oluliselt suuremana,» nentisid sõltumatute ekspertidena valla palgatud audiitorid. «Selline lähenemine toob paratamatult kaasa valla finantsvõimekust ületavad investeerimisplaanid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles