Kodutütred tähistavad laululaval taasasutamise aastapäeva

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Sakala ringkonna kodutütred tähistavad esmaspäeval ringkonna taasasutamise 32. aastapäeva.
Sakala ringkonna kodutütred tähistavad esmaspäeval ringkonna taasasutamise 32. aastapäeva. Foto: Marko Saarm

Sakala ringkonna kodutütred tähistavad tuleval esmaspäeval Viljandi lauluväljakul ringkonna taasasutamise 32. aastapäeva.

Kodutütarde Sakala ringkond taasasutati 15. juulil 1989. Et sellel ajal ei olnud veel Kaitseliitu taasloodud, tegelesid omaalgatuslikult taasasutamisega need, kes olid Kodutütarde ja Noorte Kotkaste ridades olnud enne teist maailmasõda.

Kodutütred on 1932. aastal loodud Kaitseliidu üle-eestiline vabatahtlik noorteorganisatsioon 7–18-aastastele tüdrukutele. Selle tegevuses pööratakse tähelepanu matkatarkustele, riigikaitsele ja

igapäevaturvalisusele, täiendatakse noorte ajalooteadmisi, süvendatakse arusaamist kodanikuõpetusest ja arendatakse kehalisi võimeid.

Koos käiakse loodusmatkadel, laagrites, õppepäevadel ja ekskursioonidel ning korraldatakse võistlusi.

​Kodutütred on Kaitseliidu Sakala maleva teavituspealiku Gunnar Tease sõnul ka tublid laskesportlased, saavad looduses hakkama ning oskavad õpitud teadmisi kasutada igapäevaelus.

Viljandi laululaval esmaspäeval kell 16 algaval aktusel tänatakse rühmajuhte ja tunnustatakse silmapaistnud kodutütreid. Uued liikmed annavad pidulikult tõotuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles