Muu-uurija ⟩ Põtru nagu putru ja 1,2 Sakalat kilomeetris

Üllar Priks
, reporter
Copy
Ring on tehtud ja nunnu ära pargitud. 113-kilomeetrise tiiru järel plaanib Astra Järve kodus muru niitma hakata.
Ring on tehtud ja nunnu ära pargitud. 113-kilomeetrise tiiru järel plaanib Astra Järve kodus muru niitma hakata. Foto: Üllar Priks

Pole midagi mõnusamat, kui hommikul pärast ärkamist jalad sussidesse torgata, kohvikann tulele sättida ja postkastist värske lugemine lauale tuua. Õnneks on ajalehed ja ajakirjad endiselt ka paberil, kuigi ajakirjandus ulbib aina digitaalsemates vetes. Uudise netti riputamiseks tuleb teha vaid paar näpuliigutust. Kuidas jõuab lugejateni aga vana hea analoogajaleht?

Et telgitagustega tutvust teha, tuleb muu-uurijal end Omniva tegusasse perre munsterdada. Pandeemiateemadest kantud läbirääkimiste järel saan leevenduste valguses siiski loa uudistada ettevõtte Viljandi üksuse jaotuskeskust ning teha kaasa üks maapiirkonna kandetiir.

Kuke ja koiduga

Tavaline inimene keerab alles teist külge, kui Omniva Reinu tee staabis arvutikuvarid helendama löövad ja halli-oranžikirjud töömesilased sahmima kukuvad. Kella neljast on leegid peal ning hakatakse saabunud ajalehti ja pakke vastu võtma. Kandjad saabuvad tööle kella kuuest ning igaüks neist peab oma ringi kraami ära komplekteerima, käepäraseks süstematiseerima ja niimoodi ära märgistama, et kõik saadetised õigest postipilust sisse libiseksid. Kui varem paiknesid kandjate töölauad rivis, siis viiruse kartuses tõsteti mööbel ümber sedasi, et igaüks sai justkui omaette karbikese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles