Suislepa supluskoht kuulutati taas ohutuks, reostuse põhjus pole teada

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Õhne jõe Suislepa supluskohas tuvastati juuni lõpus veereostus ning üles pandi ka hoiatavad sildid. Praeguseks on vesi jälle ujumiskõlbulik.
Õhne jõe Suislepa supluskohas tuvastati juuni lõpus veereostus ning üles pandi ka hoiatavad sildid. Praeguseks on vesi jälle ujumiskõlbulik. Foto: EVE NAABER

5. juulil Õhne jõe Suislepa supluskohast võetud kordusproov näitas, et suplusvesi vastab seal nõuetele, ja terviseameti kinnitusel võib seal taas ohutult ujuda. Mis paljudel suplejatel haigusnähte tekitanud jõereostuse põhjustas, pole teada.

Terviseamet sai paar nädalat tagasi teate, et Suislepa supluskohas ujunud inimestel on pärast ujumist halb hakanud ning on esinenud tugevat oksendamist ja iiveldust. 28. juunil võttis terviseamet Õhne jõest proovi, mida analüüsides selgus, et vees oli normist kaks korda rohkem soole enterokokke ning kolibakteri hulk oli üsna lubatud piirnormi lähedal. Seetõttu ei soovitanud terviseamet Suislepa suplemiskohas enne kordusproovi võtmist ja tulemuste selgumist ujuda. Esmaspäeval võetud kordusproovi järgi on vee kvaliteet paranenud ning seega võib terviseameti kinnitusel seal jälle julgelt ujuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles