Mulgimaa peremäng jätkab sel nädalavahetusel Helme kihelkonnas

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Peremängu eesmärk on muuhulgas tutvustada Mulgimaa eluolu nii minevikus kui tänapäeval.
Peremängu eesmärk on muuhulgas tutvustada Mulgimaa eluolu nii minevikus kui tänapäeval. Foto: Elmo Riig / Sakala

10. juulil jätkab Mulgimaa peremäng Helme kihelkonnas, 17. juulil jõuab see Karksi kihelkonda ja 7. augustil Paistu kihelkonda. Viiel päeval Mulgimaa elu ja tavasid tutvustavat mängu korraldatakse seitsmendat aastat.

Igal mängupäeval ootavad külalisi ees kohalikud külaelu eestvedajad, töökad talupidajad, elustiiliettevõtjad ja kultuuriväärtuste hoidjad. "Mängima ootame peresid, sõpruskondi, huvilisi, kes soovivad veeta mõnusa ja elamusi täis päeva linnast väljas maal," ütles üks Mulgimaa peremängu korraldajatest Krista Habakukk pressiteates.

Helme kihelkonnas saavad huvilised sel laupäeval osa seiklustest Riidaja ja Ritsu külas, Barclay de Tolly mausoleumi giidituurist, võimaluse käia Taagepera lossi kõrval Taagepera käsitöökojas, uurida lähemalt mulkide ajalugu Helme koduloomuuseumis ning soovi korral teada saada seda, mis asi on chaga. Külalisi ootab Habakuke sõnutsi elav muusika, mulgi maitsed, lustlikud mängud ning töötoad, kus saab ise käed külge panna ning kõike järele proovida.

Mängupunktides on võimalik koguda templeid mängukaardile ja osaleda loosimises, milleks on auhinnad välja pannud Mulgimaa väiketootjad ja ajaleht Maa Elu.

Peremängu lisaprogrammis on soome-ugri aastale pühendatud filmimaraton. Helme kihelkonna mängupäeval on hõimurahvaste elust tehtud filme võimalik näha Riidajal.

Need, kel oma sõiduvahendit pole, saavad Mulgimaale sõita tasulise giidibussiga, mis väljub Viljandist Pauluse kiriku parklast kell 11.30, viib huvilised külastuspunktidesse, pakub neile lõunat ning toob siis õhtul Viljandisse tagasi. Bussisõidule pääsevad kõik soovijad, aga sinna tuleks korraldaja kinnitusel registreeruda Mulgi peremängu koduleheküljel mulgiperemang.ee. Krista Habakukk soovitab kindlasti ka kodulehekülge jälgida, et teada saada, kas mõnes tegevuspunktis on kindlaks kellaajaks planeerituid tegevusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles