Viljandi korvpallipoiss kerkis rahvusvahelise suvemeeskonna parimaks mängijaks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Ehkki Marten Miilen oli oma laagrikaaslastest aasta noorem, valiti ta turniiri parimaks mängijaks.
Ehkki Marten Miilen oli oma laagrikaaslastest aasta noorem, valiti ta turniiri parimaks mängijaks. Foto: Rauno Tamm

Viljandi spordikooli korvpallipoistest kokkupandud Lõuna-Eesti võistkonnaga Balti noorte liigas mänginud 11-aastane Marten Miilen jäi silma rahvusvaheliselt tegutsevale korvpallilaagri eestvedajale, kes korraldab 13. aastat projekti "Travel Team".

Korvpallientusiast David Fauthoux kogub suviti selle projekti meeskonda mängijad Euroopa riikidest, moodustab neist meeskonna ja viib nad siis mängima mõnele Euroopas, valdatavalt Hispaanias korraldatavale turniirile.

"Mängijad pole valitud ainult mänguoskuste järgi, vaid väga tähtsal kohal on nende isikuomadused ja käitumine oma koduvõistkonna eest mängides," selgitas Viljandi spordikooli treener Rauno Tamm. Tema seletusel on projekti eesmärk sulandada erineva kultuuritausta ja keeleoskusega mängijaid ja luua neil võimalus sõbruneda olenemata keelebarjäärist. Samas on tähtsal kohal korvpall, mida saab  mängida turniiridel ja sõpruskohtumistel.

Viljandimaal elav Marten Miilen osutus esimeseks Eestist sellesse laagrisse kutsutud mängijaks. Võistkonnas osales veel kaks poissi Leedust, kaks Prantsusmaalt, üks Šveitsist, üks Itaaliast, üks Hispaaniast ja üks Soomest. Sõprusmängud peeti Barcelona klubide vastu.

Üheks vastaseks oli FC Barcelona korvpallidivisjoni 2009. aastal sündinud poiste esindusvõistkond. Selle mängu eel said poisid võimaluse vaadata FC Barcelona treeningkeskust ja teha ringkäik Camp Nou staadionil, kus FC Barcelona jalgpallimeeskond mängib oma ametlikud kohtumised.

Travel Team osales ka Cloenda nime kandval turniiril rannikuäärses linnas nimega Lloret de Mar. Turniir õnnestus võita ja turniiri parimaks mängijaks tunnistati Marten Miilen.

Seekordne Travel Team oli 2009. aastal sündinud poistele ja sellele vanuseklassile jäi nimetatud laager ka viimaseks. Et Marten Miilen on sündinud 2010. aastal, on temal võimalus ka järgmisest laagrist osa võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles