Kultuuriakadeemia populaarseim eriala on etenduskunstid

Sakala
Copy
Kultuuriakadeemiasse sai avaldusi esitada 30. juunini. Sellel nädalal algavad sisseastumiskatsed.
Kultuuriakadeemiasse sai avaldusi esitada 30. juunini. Sellel nädalal algavad sisseastumiskatsed. Foto: Jaanus Vaabla

30. juunil lõppes avalduste vastuvõtt Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemiasse õppima asumiseks. Populaarseimaks osutus etenduskunstide õppekava.

Kõige suurem konkurss on kultuuriakadeemia pressiteate andmetel etenduskunstide õppekaval, kus ühele õppekohale näitleja, lavastaja või tantsuõpetaja erialal kandideerib keskmiselt 4,92 sisseastujat. Järgnevad pärandtehnoloogia õppekava, kus sel aastal on vastuvõtt rahvusliku ehituse ja rahvusliku metallitöö erialale (2,64 kohale), ning muusika õppekava (2,59 kohale).

"Läbi aastate on olnud suur huvi just etenduskunstide, eriti näitleja eriala ja muusika õppekava vastu ning see aasta ei ole erand,“ kommenteeris tänavusi sisseastumisnäitajaid kultuuriakadeemia õppedirektor Kadri Steinbach. "Rõõmu teeb ka rahvusliku metallitöö populaarsus, mis näitab, et eriala eelkool on olnud tulemuslik. Samuti on õpetajate puuduse taustal meeldiv tõdeda, et huvi ei ole raugenud ka meie pedagoogilise magistriõppe vastu."

Õppedirektori sõnul on avalduste arvust siiski olulisemad heal tasemel sisseastujad ning nende väljasõelumiseks töötatakse sel nädalal intensiivselt. "Kokkuvõttes on meil seis hea: kõikidele erialadele on piisaval hulgal avaldusi ning huvi kultuuriakadeemias õppimise vastu püsib tõusuteel," lisas ta.

Koos kevadise vastuvõtuga ingliskeelsetele õppekavadele esitati tänavu 475 avaldust, mida on 65 võrra enam kui möödunud aastal.

Kultuuriakadeemia eestikeelsetele rakenduskõrghariduse õppekavadele esitati 383 ja magistriõppekavadele 92 avaldust (sealhulgas 20 ingliskeelsel õppekaval). Kõige rohkem avaldusi, 128, tuli etenduskunstide õppekaval õppima asumiseks, järgnesid muusika (83) ning kogukonnahariduse ja huvitegevuse õppekava (75). Magistriõppekavadest oli kõige populaarsem kunstide ja tehnoloogia õpetaja õppekava, millele laekus 60 avaldust.

Viljandi kultuuriakadeemiasse võetakse tänavu 143 üliõpilast rakenduskõrghariduse õppekavadele ja 49 üliõpilast magistriõppesse.

Sisseastumiseksamite periood Viljandi kultuuriakadeemias kestab 11. juulini. Tartu ülikool avaldab vastuvõetud üliõpilaste esmased nimekirjad 13. juulil ning hiljemalt 15. juulil tuleb vastuvõetuil kinnitada õppima asumise soov. Vabanenud õppekohti täidetakse 19. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles