Võhmas lapsi pussitanud naine tunnistati süüdivaks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Naine pussitas Võhmas kaht algkooliealist poissi.
Naine pussitas Võhmas kaht algkooliealist poissi. Foto: Elmo Riig

Tänavu märtsi alguses Võhmas kaht last pussitanud naine on pärast kohtupsühhiaatrilist ekspertiisi tunnistatud süüdivaks ning prokuratuur valmistab ette juhtunu materjalide kohtusse saatmist. Naisele on esitatud kahtlustus mõrvakatses.

1. märtsi õhtul pussitas 37-aastane naine trepikojas 8- ja 10-aastast poissi. Sakala andmetel sai üks laps 17 ja teine 11 noahaava ning neile mõlemale tehti Tartu ülikooli kliinikumis operatsioone.

"Uurimise käigus tehti kohtupsühhiaatriline ekspertiis, millest selgus, et kahtlustatav sai aru oma tegude iseloomust ja nende keelatusest," teatas lõuna prokuratuuri pressiesindaja Kauri Sinkevicius.

Praegu pole naisele ametlikult süüdistust esitatud, vaid ta on kuriteos kahtlustatav. Süüdimõistmise korral ootab teda minimaalselt kaheksa aasta pikkune vanglakaristus, maksimaalselt võib mõrvakatse eest kohtus mõista ka eluaegse vangistuse.

Naine ründas lapsi Võhmas viiekorruselise paneelmaja trepikojas. Teadaolevalt olid kaks venda läinud õue kutsuma selles trepikojas elavat sõpra. Kolmekesi astusid nad juba trepist alla, kui sõbrale meenus, et ta peab veel korraks tuppa minema. Järgmisel hetkel pussitas naine trepikojas kõndivaid lapsi.

Pussitaja elukaaslane rääkis Sakalale, et naisel oli olnud probleeme kohalike lastega, kes teda narrisid. Samas ei osanud ta öelda, kas pussitada saanud lapsed olid kuidagi narrimisega seotud.

Nii justiitsminister kui politseijuhid leidsid oma avalikes hinnangutes, et laste pussitamisele pole mingisugust õigustust ning ohver ei ole kunagi süüdi, kui teda rünnatakse. "Mis tahes põhjusel selline asi juhtus, riik reageerib vägivallale. Eesti ühiskonnas on iga inimene ja iga laps väärtus ja vajab täiskasvanute erilist kaitset," sõnas justiitsminister Maris Lauri.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles