Karksi kihelkonnapäevadel saab kuulata muusikat ja maitsta grillitud ulukiliha

Sakala
Copy
Karksi kihelkonnapäevade kavva kuulub kontsert järvesaarel.
Karksi kihelkonnapäevade kavva kuulub kontsert järvesaarel. Foto: Elmo Riig

Järgmisel nädalavahetusel, 9.–11. juulil toovad kihelkonnapäevad Karksi-Nuia ürgorus kokku muusika ja maitsed. Muusikud annavad kontserdi järvesaarelt ning süüa saab grillitud ulukiliha.

Karksi-Nuia kultuurikeskuse kultuurispetsialisti Mae Rae teatel avatakse kihelkonnapäevad reedel, 9. juulil Karksi-Nuia paisjärve saarel piknikukontserdiga, millel esinevad Liisi Koikson, Marti Tärn ja Marek Talts.

Laupäev läheb varahommikul käima laadaga. Traditsiooniline suur suvelaat toob kokku parima Eesti käsitöö, kodumaised söögid ja joogid, mett, taimi ja tööstuskaupu. Laat laiub üle terve Karksi-Nuia keskväljaku ning kultuurikeskuse ümbruses. Avatud on lasteala ning laadalava on täidetud põneva programmiga. Esinevad kohalikud rahvatantsijad ja laululapsed ning etenduse annavad klounid Piip ja Tuut. Pärast etendust jätkub möll lastealal.

Laval jätkab Mulgimaalt pärit noortebänd More Reality, järgneb Karksi-Nuia kultuurikeskuse kuldvara kontsert, laval on ansambel Lustipill ning koorid Maimu ja Hõbeniit.

Laadalava päeva lõpetab väga andekas laulja ja kitarrist Viivika Viickberg.

Samal ajal laadaga kestavad ulukiliha grillimise Eesti meistrivõistlused. Huvilised saavad osaleda ning oma soovist Karksi-Nuia kultuurikeskuse kodulehel märku anda.

Laadaalal on avatud Vabamu rändnäitus "Taasiseseisvunud Eesti: 30 aastat vabadust ja vastutust".

Et Abja-Paluoja on sel aastal soome-ugri kultuuripealinn, on tegemistesse haaratud Karksi kihelkond, mistõttu saab Karksi-Nuia Kultuurikeskuses vaadata soomeugrilastest filme ning üleval on kaks samal teemal näitust.

Laupäeval selgitatakse Karksi-Nuia kettagolfirajal välja Mulgi valla meister.

Laupäeva lõpetab Karksi ordulinnuses pidu, millel astuvad üles Shanon, Meie Mees ja Dolores.

Pühapäeval kella 11–15 on avatud Karksi-Nuia kodukohvikud, kus pakutakse parimaid koduseid maitseid ning võimalust tutvuda ilusate koduaedadega.

Kihelkonnapäevadele paneb maheda punkti ansambli Jäääär juubelituur. Kontsert toimub vahepeal unustustehõlma vajunud Rahvapargis, mis on ürgne ja metsik kontserdipaik oru veerel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles