GALERII Viljandis vändatud "Kuulsuse narre" on kinolinale oodata jaanuaris

Sakala
Copy
VILJANDI, EESTI, 28JUN21
Kuulsuse narrid filmivõtted Viljandi rannas.
MARKO SAARM/SAKALA
VILJANDI, EESTI, 28JUN21 Kuulsuse narrid filmivõtted Viljandi rannas. MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm

Eduard Bornhöhe jutustusel põhineva mängufilmi "Kuulsuse narrid" tegijad andsid teada, et võtted Tallinnas ja Viljandis on edukalt lõppenud ning filmi võib kinolinale oodata tuleva aasta 15. jaanuaril.

"Kuulsuse narrid" on esimene osa Eduard Bornhöhe 1892. aastal ilmunud ja menukiks muutunud satiirilisest jutustusest "Tallinna narrid ja narrikesed". Samanimelise komöödiafilmi võtted algasid Tallinnas ja lõppesid eelmisel nädalal Viljandis.

"Pikad ja töised, aga äärmiselt edukaks osutunud võttepäevad on läbi saanud. Pingutasime kõik koos palehigis selle nimel, et peagi vaatajate ette jõudev linateos ei jätaks kedagi külmaks, vaid naerutaks publikut ja meenutaks ka meie ühist ajalugu," sõnas Taska Filmi produtsent Adeele Tähemaa.

"Kuulsuse narride" atmosfääri loovad ilus suvi, nostalgiline õhkkond ja kaunis ajalooline linn. "Kõige soojemad tänusõnad Viljandile! Võrratu ilm kooskõlas imekaunite võttepaikadega andis filmile ideaalselt sobiva sisu. Täname mõistva suhtumise eest ka kohalikke elanikke ja ettevõtteid, kes pidid oma tegevusi lühiajaliselt veidi ümber kavandama. Samas usun, et kohapealsed taustanäitlejad, kellel avanes ainulaadne võimalus koos peaosatäitjatega võtetel osaleda, said unustamatu kogemuse osaliseks," lisas Tähemaa.

Mängufilm viib vaataja eelmise sajandi algusesse, kui Eestimaa oli veel tsaaririigi osa. Tärkamas oli uhkus oma rahvuse üle ja soov iga hinna eest rahvale midagi igavikulist kinkida – olgu selleks siis õhus lendav imemasin või maakeeli kirja pandud väärtkirjandus. Paraku jäi mõnikord puudu andest, teinekord vaimsest valmisolekust, et võiks sündida tolle aja start-up, Skype või ESTCube.

Filmis mängivad Karl Robert Saaremäe (Saalomon Vesipruul), Veiko Porkanen (Tatikas), Maiken Pius (pesunaine Agnes), Ott Sepp (Värdi), Saara Nüganen, Marian Heinat, Loviise Kapper, Argo Aadli, Margo Mitt, Vallo Kirs, Margus Jaanovits, Guido Kangur, Stefan Kristofer Soeson, Ott Raidmets, Tiit Sukk ja Jüri Lumiste. Režissöör on Ain Mäeots, stsenarist Ott Kilusk, operaator Mihkel Soe ja kunstnik Karoliina Kull. Produtsendid on Kristian Taska ja Adeele Tähemaa Taska Filmist ("O2", "Talve", "Klassikokkutulek") ning Tanel Tatter ja Veiko Esken Apollo Film Productionsist ("Talve", "Vanamehe film"). Filmi levitab Hea Film.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles