Enam kui kümme korda tõusev kohatasu rikub teiste valdade tuju

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Lahmuse koolis õppimine läheb kallimaks: järgmisel õppeaastal tuleb valdadel leida oma laste kohatasu maksmiseks 369 ja ülejärgmisel aastal juba 859 eurot kuus.
Lahmuse koolis õppimine läheb kallimaks: järgmisel õppeaastal tuleb valdadel leida oma laste kohatasu maksmiseks 369 ja ülejärgmisel aastal juba 859 eurot kuus. Foto: EVE NAABER

Põhja-Sakala vallavalitsuse korraldusega suureneb Lahmuse kooli õppekoha tegevuskulu märgatavalt, sest väheneb riigi toetus, mis koolipidamise vallale andmisega omal ajal kaasnes. Hinnatõus on teinud murelikuks nii teised vallad, kelle lapsed Lahmusel käivad, kui ka kooli enda.

Põhja-Sakala vald saatis mai alguses teistele valdadele teate, et Lahmuse koolis käivate õpilaste eest on tulevikus vaja tublisti rohkem maksta. Praegu küsib vald ühe õppekoha eest umbes 60 eurot, aga järgmisel õppeaastal tuleb valdadel edaspidi leida kohatasu maksmiseks 369 eurot kuus ja ülejärgmisel aastal juba 859 eurot kuus, sest siis lõpeb eraldi määratud toetus üldse ning kool hakkab riigilt saama ainult tavalist pearaha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles