Nädala õnnetus Hukkaläinud vaktsiinid

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Terviseameti külmlaos tekkinud tõrke tõttu läheb selle sisu suuresti mahakandmisele, muuhulgas ka sadu tuhandeid doose annetamiseks mõeldud AstraZeneca vaktsiini.
Terviseameti külmlaos tekkinud tõrke tõttu läheb selle sisu suuresti mahakandmisele, muuhulgas ka sadu tuhandeid doose annetamiseks mõeldud AstraZeneca vaktsiini. Foto: Imre Kaas

Jaanipühade ajal tõusis terviseameti hallatavas külmlaos õhutemperatuur liiga kõrgele ning nüüd viiakse sadu tuhandeid vaktsiini- ja ravimidoose lihtsalt hävitamisele. Piinlik. Väga piinlik.

Õnnetus pole mitte ainult kulukas (seejuures on riik liikumas säästurežiimile, kus põhimõtteliselt iga euro kulutamine peaks olema hoolikalt läbi mõeldud), vaid keset teist aastat vältavat tervishoiukriisi ka paras avalike suhete õudusunenägu. Terviseamet on juba pikalt kolistanud ühest ämbrist teise ning nõnda polegi tähelepanu olnud õnnetusel endal, vaid pigem kõigel seda ümbritseval ja sõnavõttudest on kumanud läbi ärevus, sest alates juuni algusest on esimese vaktsiinidoosi saanute arv märgatavalt kahanenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles