Riik toetab Cleveroni akadeemiat 265 000 euroga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Cleveroni akadeemia esimene kursus eelmise aasta jaanuaris. Tudengite esimese semestri ülesanne oli ehitada robot, mis püüaks ühelt mahamärgitud platsilt viis lauatennisepalli ja viiks need teisele platsile.
Cleveroni akadeemia esimene kursus eelmise aasta jaanuaris. Tudengite esimese semestri ülesanne oli ehitada robot, mis püüaks ühelt mahamärgitud platsilt viis lauatennisepalli ja viiks need teisele platsile. Foto: Elmo Riig

Kaks ministeeriumi toetavad ühiselt 265 000 euroga Viljandis tegutsevat Cleveroni akadeemiat, et edendada tööstuses vajalike robootikainseneride koolitamist.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Suti sõnul on Eestis suur puudus inseneridest. "Oma valdkonna lipulaevana maailmas võttis Cleveron ette ja asutas koos ettevõtluskõrgkooliga Mainor Cleveroni akadeemia," rääkis ta. "Suur konkurss on kinnituseks, et õppekava on populaarne."

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna sõnul on Mainori ja Cleveroni koostöös sündinud õppekava harukordne näide, kuidas tänu eraettevõtja initsiatiivile ja rahastamisele käivitati kõrghariduses uuenduslik töökohapõhine õpe. "Tunnustasime seda tegu mullu ka aasta haridusteo auhinnaga. Arvestades algatuse erakordsust, aga ka pandeemia mõju projekti osalistele, oleme riigi poolt valmis ajutiselt õla alla panema," ütles Kersna.

Cleveroni akadeemia on ettevõtluskõrgkooli Mainor ja Cleveroni loodud õppekeskkond, kus üliõpilased saavad ettevõtte juures läbida kolme aasta jooksul põhjaliku robootika tarkvarainseneri õppe. Akadeemias käib praktiline töökohapõhine õpe, kus pool ajast on praktika ning üliõpilased tegelevad praktiliste teadmiste omandamise ja arendamisega isesõitvate autode tootearenduses. Pärast õppe läbimist ei ole üliõpilane kohustatud jääma tööle Cleveroni.

Riigi toetussumma jaguneb pooleks majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning haridus- ja teadusministeeriumi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles