Põhja-Sakalas tuleb nädala pärast oma külastusmäng

Sakala
Copy
Kimmasaare talu peremees Meelis Reinart viib külalised tagasi kiviaega.
Kimmasaare talu peremees Meelis Reinart viib külalised tagasi kiviaega. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Järgmisel pühapäeval lükatakse Põhja-Sakala vallas mulkide eeskujul käima külastuspäev "Sakalamaa saladused". Seltskondlikul, seikluslikul ja harival külastusmängul räägitakse uusi ja vanu lugusid, tutvutakse säravate inimestega, käiakse saladuslikes paikades ja õpitakse uusi oskusi.

Põhja-Sakala vallavalitsuse kultuurispetsialist Evelyn Härm andis teada, et esimesel külastuspäeval, 11. juulil paotatakse saladuste laegast Suure-Jaani kihelkonnas.

Võivaku tiigi ääres ootavad kunstitöötuba, kohvik ning digimaalide ja akvarellide müüginäitus.

Võimalik on teha ringkäik Suure-Jaani Johannese kirikus ja pastoraadis, osa saada armulauaga jumalateenistusest ja kirikukontserdist.

Sürgavere külas tehakse tutvust metsikute taimedega. Külalisi ootavad Nõrga talu lilleaed, veealune maailm ja lillekohvik. Kondase majas Suure-Jaanis on avatud maalimise töötuba ja maasikakohvik.

Suure-Jaani Tervisekoja teema on trummid ja veerõõmud SUP-lauaga ning saab nautida vaadet tuletõrjetornist. Allika-Löövi talus on taimenööri meisterdamise telk ja kanakohvik. Kimmasaare talus avaneb kivimaalingute töötuba ja saab mängida kivimängu. Sakalamaa Šveitsis Tääksi järvel võib teha paadisõidu.

Järgmised külastuspäevad on 21. augustil Pilistvere ja 25. septembril Kõpu kihelkonnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles