Alexanderi tehnika aitab kange kaela, vigastuste või seljavalu korral

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Hanna-Liis Lao õpetas Alexanderi tehnika individuaaltunnis aktiivset puhkamisasendit, milles võiks olla iga päev paarkümmend minutit. Pea alla võiks panna endale sobiva kõrgusega raamatu või kõvema aluse, et kael oleks vaba ja kehaga ühel joonel.
Hanna-Liis Lao õpetas Alexanderi tehnika individuaaltunnis aktiivset puhkamisasendit, milles võiks olla iga päev paarkümmend minutit. Pea alla võiks panna endale sobiva kõrgusega raamatu või kõvema aluse, et kael oleks vaba ja kehaga ühel joonel. Foto: Kadri Allikmäe

Mitmest vaimsest ja füüsilisest murest end Alexanderi tehnika abil vabastanud muusik Hanna-Liis Lao juhendas juunis Viljandis August Pulsti õpistus kahte kursust, kus õpetas loomulikku kehakasutust – seda, kuidas teadlikumalt istuda, astuda ja seista, et vältida pingeid või ravida vigastusi.

Kuigi kursustelt otsisid pillimängust tekkinud kehapingete, vigastuste või esinemisärevuse vastu abi muusikud, selgus, et sellest tehnikast võivad teiste seas abi saada õpetajad, avalikult esinema pidavad inimesed, kontoritöötajad, sportlased ja füüsilise töö tegijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles