Repliik Sööge maasikaid!

Egon Valdaru
, reporter
Copy

Käes on Eesti maasikate valmimise kõrgaeg ja nende hind turul on jõudmas madalpunkti. Küpsed on ka metsmaasikad, mida tänavu on rikkalikult. Seega tasub praegu maasikaid süüa nii palju kui võimalik. Mõistlik on neist ka moosi teha ja neid sügavkülma panna. Teatavasti on maasikates palju rauda ja muud organismi turgutamiseks vajalikku.

Kõige paremad on muidugi enda kasvatatud maasikad. Neid saab aga osta ka otse Eesti talunikelt. Lõuna-Euroopast tulevate marjade puhul on palju suurem tõenäosus, et neid on kõvasti väetatud ja taimekahjurite vastu pritsitud. Süüa ja osta tasub ikka võimalikult vähese keemiaga kasvatatud marju, muidu võib organismile kasu asemel kahju teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles