Ümber Viljandi järve jooksul pääsevad kõik osalejad rajale korraga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Möödunud aasta augustis toimus ümber Viljandi järve jooks 91. korda. 2000 osalejat jagati ära kahe stardi vahel.
Möödunud aasta augustis toimus ümber Viljandi järve jooks 91. korda. 2000 osalejat jagati ära kahe stardi vahel. Foto: Elmo Riig

1. augustil asetleidvale 92. ümber Viljandi järve jooksule on end kirja pannud üle 1500 osaleja ning praegused pandeemiapiirangud lubavad korraldajatel kavandada jooksu, kus kõik osalejad pääsevad rajale korraga.

"Esialgu me osalejate arvu piirangut ei muuda ning starti lubatakse 2000 jooksjat ja kepikõndijat," ütles ümber Viljandi järve jooksu korraldustoimkonna juht Mati Jürisson. Seda, kas publik pääseb staadionile või tuleb jooksupidu jälgida raja äärest nagu eelmisel aastal, pole veel otsustatud.

Et valitsus on viimase kuuga piiranguid tunduvalt leevendanud ja koroonaviirusega nakatunute hulk on jõudsalt vähenenud, on 1. augustil kell 12 algava ümber Viljandi järve jooksu korraldajad lootusrikkad, et erinevalt mullusest saab kõik osalejad lähetada rajale korraga. Osalejate piirmäär jääb kehtima ning rohkem kui 2000 jooksjat ja kepikõndijat 1. augustil starti ei lubata. Sarnaselt eelmise aastaga tuleb seega augusti vältel soovijatele ka nõndanimetatud virtuaaljooks, mille puhul kehtib reegel, et joosta tuleb ümber Viljandi järve.

Praeguseks, kui suurjooksuni on jäänud kuus nädalat, on end sellele kirja pannud üle 1500 jooksja ja kepikõndija.

Korraldajad otsivad 1. augustiks endale abilisi. "Abi vajame eeskätt stardinumbrite jagamisel ning osalejatele mõeldud pakihoiutöö korraldamisel," nentis Mati Jürisson.

Kõik, kes tahavad korraldamisse oma panust anda, saavad end kirja panna kas kodulehel www.viljandijarvejooks.ee või saata e-kirja aadressil suurjooks@viljandi.ee.

Ümber Viljandi järve jooks on Eesti vanim traditsiooniliselt peetav rahvaspordivõistlus. Esimest korda sai see teoks 1928. aastal ning alates 1931. aastast ei ole see ühelgi aastal vahele jäänud. Mullu tuli see pandeemiapiirangute tõttu lükata 1. augustile ning ka siis said korraldajad osalema lubada vaid 2000 inimest ja nood jagati ära kahe stardi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles