Soomaal selgitatakse kolmeteistkümnendat korda parimat vikatimeest

Margus Haav
, reporter
Copy
 Võistlejad peavad heina niitma umbes poole hektari suurusel luhal Soomaal.
 Võistlejad peavad heina niitma umbes poole hektari suurusel luhal Soomaal. Foto: Elmo Riig

Soomaal juba traditsiooniks saanud vikatiga niitmise päev tuleb laupäeval Tipu külas Sonni talus. Korraldajate teatel kogunetakse juba hommikul kell üheksa Sonni talu juures osalejate registreerimiseks.

"Soomaa vikatimehe" võistlus propageerib vikatiga niitmist ja luhtade hooldamise tähtsust. Aastaid on selgitatud välja parim niitja. 2013. aastal oli parim Aimar Arro Soomaa lähedalt Nurme talust Puiatust, 2014 võttis Soomaa vikatimehe tiitli Ardi Printsmann Viljandist, 2015 Väino Luik ja 2016 Jüri Tõnisson Tartust. 2017. aastal oli parim niitja tuntud mesinik Madis Mutso, kellel see ei olnud esimene kord võistlust võita, ja 2018. aastal Soomaa piirkonna juurtega Raimund Talts. 2019. võitis Soomaa vikatimehe Mihkel Maala. Mullu oli võidumees Tanel Soa.

Traditsiooniliselt saab vaadata Soomaa sõprade seltsi tellitud ja Imre Annuse vändatud filmi "Vikati elukaar" ja Soomaa kultuurilugu tutvustavat näitust vanadest fotodest. Niitmises osalejatel palutakse eelregistreerida telefonil 511 8673. Sellelt numbrilt saab ka täpsemat infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles