Kutseõppekeskuses on mitmel erialal suur konkurss

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
VILJANDI, EESTI, 20MAY20
Isikud. Pildil Viljandi kutseõppekeskuse õpetaja ametisse asunud võidusõitja Mikk Maaten
ELMO RIIG/SAKALA
VILJANDI, EESTI, 20MAY20 Isikud. Pildil Viljandi kutseõppekeskuse õpetaja ametisse asunud võidusõitja Mikk Maaten ELMO RIIG/SAKALA Foto: Elmo Riig

Viljandi kutseõppekeskuses õppima asumiseks on esitatud 436 avaldust. 11 erialal on soovijaid rohkem kui kohti ning ligi sada avalduse esitajat jääb seega ukse taha. Kõige populaarsem on sõiduautotehniku eriala, kus igale vabale õppekohale kandideerib peaaegu kolm soovijat.

"Kooliperel on hea meel, et juba kolmandat aastat järjest soovib nii palju õpilasi meile õppima tulla," sõnas vastuvõtukomisjoni juht Karmen Selter. "See näitab, et meie koolis tehakse head tööd, meil on väga head õpetajad ning seetõttu on lõpetajad tööjõuturul konkurentsivõimelised. See tähendab ka seda, et iga aastaga läheb kutsekooli astumine tagasihoidlike õpitulemustega aina raskemaks."

Kutseõppekeskuse populaarsuse taga on Selteri hinnangul suur töö ja positiivne kuvand. "Lisaks on meie lõpetajate tase kõrge," lisas Selter. "Eks üle-eestilistel võistlustel saadud esikohad kõnelevad ise enda eest."

Selteri kinnitusel on kutsehariduse maine viimastel aastatel tublisti paranenud ning kogu Eestis kutsekooli astujaid järjest enam. "Enam ei hirmutata lapsi sellega, et kui hästi ei õpi, siis pead kutsekooli minema," rääkis ta. "See ei ole enam häbiasi. On aru saadud, et kes on kutse omandanud, see tulevikus nälga ei jää."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles