Viljandi pärimusmuusika festival tuleb plaanitust väiksemate piirangutega

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Eelmisel aastal toimus koroonaviiruse piirangute tõttu tavapärase pärimusmuusika festivali asemel Pärimusa 2.0. Pildil Marko Veisson (Puuluup) publikuga suhtlemas.
Eelmisel aastal toimus koroonaviiruse piirangute tõttu tavapärase pärimusmuusika festivali asemel Pärimusa 2.0. Pildil Marko Veisson (Puuluup) publikuga suhtlemas. Foto: Elmo Riig

Avalike ürituste korraldamise piirangute leevendamise tõttu saab XXVIII Viljandi pärimusmuusika festival toimuda seni plaanitust tunduvalt vabamalt. Et ühe päeva jooksul festivalile rohkem kui 5000 inimest ei oodata, ei nõuta festivalialale sisenejatelt COVID-19 tõendi esitamist ega kohapeal prooviandmist. Küll aga loobutakse üksikpiletite müügist, nii et festivalile pääseb üksnes passiga.

Festivali pealik Ando Kiviberg avaldas pärimusmuusika keskuse saadetud pressiteates paranenud olukorra üle heameelt, ent rõhutas samas korraldajate vastutust keskkonna turvalisuse eest. "Kindlasti muudab reeglistiku leevendamine suvesündmustest osavõtu publikule lihtsamaks ja mugavamaks, ent korraldajana peame tagama maksimaalse ohutuse ka vabamates tingimustes," sõnas ta.

Nii on Viljandi pärimusmuusika festivali alale võimalik siseneda mitmest kohast ning tagatud on võimalus liikuda piisavalt hajutatult. Olemas on võimalused pesta ja desinfitseerida käsi ning korraldajad rakendavad veel hulka ohutusmeetmeid.

Kiviberg toonitas, et tänavu pääseb festivalile vaid festivali- või päevapassiga. "Üksikkontsertide pileteid plaanis müüa pole, et püsida lubatud piirarvude sees."

Praegu on veel saada piiratud koguses nelja päeva passe ja päevapasse.

Festivalile on tulemas artistid Itaaliast, Iirimaalt, Ungarist, Soomest, Taanist, Belgiast ja Gruusiast. Eesti esinejatest näeb tuntud raskekahurväge, uusi üllatajaid ja ka spetsiaalselt folgifestivaliks kokkupandud eriprojekte. Näiteks astub kavaga "NOËP Goes Folk" üles NOËP ning ühiskontserdi annavad Metsatöll ja Riffarrica. Esimest korda esinevad koos Kärt Johanson ja iiri vanapärast laulustiili viljelev Seán Garvey.

Esinejate loetelu päevade kaupa on toodud festivali kodulehel, kellaajaline kava avalikustatakse nädala pärast, 5. juulil.

XXVIII Viljandi pärimusmuusika festival kestab 22.–25. juulini ning selle teema on kokkumäng. Festivalipaigad on tänavu Esimene Kirsimägi, kus on varem olnud piknikuala, Teine Kirsimägi, Kaevumägi ja pärimusmuusika ait.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles