REPORTAAŽ JA VIDEO ⟩ Viljandi vanalinnas alustati "Kuulsuse narride" võtteid

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy

Pühapäeval algasid Viljandis Eduard Bornhöhe menuka jutustuse "Kuulsuse narrid" põhjal valmiva filmi võtted. Esimesel võttepäeval  filmiti stseene Munga ja Pikal tänaval.

Umbes kell 13 oli võtteplatsil üsnagi vaikne ning liikvel olid vaid filmitegijad, kuid filmimise ajaks suletud Munga tänaval võis näha juba rekvisiite, mis viitasid, et tegevustik toimub üle-eelmisel sajandil. Tänavatele olid asetatud heinatuustid ning üles seatud vanemat sorti tänavavalgustid ning erinevad puidust tööriistad ja tarbeesemed. Umbes kella 13.30 ajal ilmus järsku tänavale hulk rohkem kui saja aasta tagust rõivamoodi kandvaid inimesi. Need olid filmis üles astuvad taustanäitlejad, kes saabusid võtteplatsile kostüümiproovist ja grimmist. Filmimeeskonna näpunäidete järgi leidis iga taustanäitleja oma positsiooni ning võisid alata proovid esimese stseeni filmimiseks. Selle keskmes oli Sakala ajalehti müüv väike poiss. Taustanäitlejad pidid tema käest ajalehe soetama ning sellest siis justkui miskit põnevat ja üllatavat leidma. 

Filmi võttekava järgi oligi esimese Viljandis filmitava stseeni võttepaik uulits ning toimuva kirjeldus oli väga lakooniline: "Inimesed haaravad ajalehe." Kõlab pealtnäha lihtsalt, kuid stseeni harjutati kümmekond korda ja nüansse lihviti peensusteni. Iga taustanäitleja pidi väljendama õiget emotsiooni ning olema õiges kohas, et kaamera saaks ta jäädvustada. Nii mõnigi taustanäitleja tundus seda protsessi nautivat ja tülpimust nägudelt ei paistnud. Stseeni tehti aina uuesti ja uuesti väga hea meelega, kuni oli aeg päris asjaks ehk filmimise alguseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles