GALERII ⟩ Mulgimaa peremäng tõi Halliste kihelkonda hulga rahvast

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy

Laupäeval algas Mulgi peremäng, mis pakub viie nädalavahetuse jooksul võimalust teha tutvust Mulgimaa kihelkondade põnevate paikadega. Esimesel päeval oli mäng menukas ning rahvas käis üritustel hea meelega.

Peremängu esimesel päeval sai tutvust teha Halliste kihelkonna külade ja asutustega. Sakala käis kõigepealt Kulla leerimajas, kus esines Eestis elavate udmurtide ansamblit Ošmes. Rahvalikke laule oli leerimajja tulnud kuulama silma järgi paarkümmend inimest, kes esinejatele kaasa elasid ning üsna elavalt plaksutasid.

Pärast ansambli ülesastumist juhatati kohaletulnud kööki, kus 17 aastat Eestis elanud udmurt Ljudmila Ruukel õpetas tegema oma rahvustoitu perepetše. Võhikuna võiks öelda, et need on täidetud taignakorvikesed. Taignaümbrise tegemiseks läks vaja võid, soola, vett ning rukki- ja nisujahu. Korvikeste sisse pandi nelja sorti täidist. Kapsatäidises oli peale kapsa sibulat, maitseaineid, natukene pekki ja muna. Kartulitäidisele andsid maitset sool, või ja natukene piima. Kõige klassikalisem ehk lihatäidis sisaldas endas lisaks lihale maitseaineid ja sibulat ning seenetäidis, nagu nimigi viitab, oli seentest. Ehkki Ruukel oli varem mõned taignakorvid valmis küpsetanud, sai iga soovija ka ise perepetšide tegemises kätt proovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles