Liha- ja šašlõkimüüjatel on kiired päevad

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Viljandi turu lihakaupmees Vilmar Jaanus Tõnisson on müügiga rahul.
Viljandi turu lihakaupmees Vilmar Jaanus Tõnisson on müügiga rahul. Foto: Egon Valdaru

Viljandi turu tuntud lihamüüja Vilmar Jaanus Tõnisson ütles, et koroonaaeg on inimeste toitumisharjumusi muutnud ning liha ostmine on seetõttu veidi vähenenud. Isegi jaanilaupäeval ja ka sellele eelnenud päevadel väga suurt ostmist ei ole olnud, aga müüginumbrid tulid siiski korralikud.

Šašlõki valmistamisel eelistab Vimar Jaanus Tõnisson ise nostalgilist lähenemist. «Kasutan kaelakarbonaadi esikülge, lõigun selle tükkideks, lisan erinevaid maitseaineid ning soola, suhkrut, pipart, äädikat ja sibulat,» kõneles ta. «Kui laupäeval tahan küpsetada, siis teisipäeval või kolmapäeval lõigun liha tükkideks ja panen maitseainetega seisma. Järgmisel päeval teen marinaadi peale ja laupäeval läheb tegemiseks. Naine paneb vardasse ja mina olen küpsetaja, hiljem naudime koos,» pajatas Tõnisson. Viljandi turule liha tarnijaks on kaupmehel peamiselt Otepää Oskar ning osa asju võtab ta veel mujalt.

Jaani lihapoel on kauplused Viljandis Männimäel ja Köstil. Ettevõtte omanik Tõnu Roslender ütles, et vahepeal jäi liha- ja šašlõkimüük kuuma ilma tõttu väiksemaks, aga viimasel paaril päeval on taas päris tublisti tuure üles võtnud. «Üleeile poolest päevast läks kõvem müük lahti ja eile kestis see grill-liha soetamine hilisõhtuni välja. Vahepeal oli meil kahtlus, et nii suure palavusega jääb müük kasinaks, aga õnneks nii ei ole läinud,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles