Viljandi vallavalitsus avab lasteaedade mänguväljakud kõigile alla seitsmeaastastele

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandi vald katsetab lasteaedade mänguväljakute lahtihoidmist kindlal kellaajal. Pildil Viiratsi lasteaia mänguväljak.
Viljandi vald katsetab lasteaedade mänguväljakute lahtihoidmist kindlal kellaajal. Pildil Viiratsi lasteaia mänguväljak. Foto: Raivo Lott

Viljandi vallavalitsus avab 28. juunist lustimiseks kõik valla lasteaedade mänguväljakud alla seitsmeaastastele lastele, kes on sinna oodatud koos vanematega.

Nagu ütles abivallavanem Irma Väre pressiteate vahendusel, soovib vallavalitsus pakkuda kõigile valla elanikele hüvesid, mis on ühise rahaga saavutatud. "Lasteaia mänguväljakud on küll ilusad, lastele kasutamiseks ju loodud, aga vahel on nii, et mängida saavad seal üksnes lasteaialapsed. See tähendab, et päris suure osa ajast seisavad need väljakud kasutuseta. Sellel suvel tahame kindlatel kellaaegadel pakkuda lasteaedade mängualasid kõigile alla seitsmeaastastele," rääkis ta.

Turvalisuse tagamiseks on lapsed mänguväljakutele oodatud vaid koos vanematega. "Kui on juba avatud talude päev, siis miks ei võiks olla lasteaedades avatud mänguväljakute päevad," lisas abivallavanem.

Nimelt tahab vald näha, kas mänguväljakut kasutatakse sihipäraselt ja kas seda üldse kasutatakse, kui väravad on lahti. Kui see algatus pakub lastele rõõmu, siis sellega kindlasti jätkatakse.

Lasteaedade lahtiolekuajad erinevad ning sellekohane info on leitav iga mänguväljaku juurest infotahvlilt. Sellel on kirjas ka mänguväljaku kasutamise reeglid ja tingimused. Kui enamikus valla lasteaedades on mänguväljak seni avatud olnud aasta ringi, siis näiteks Ramsi ja Viiratsi lasteaiale on see esimene katsetus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles