Kultuuriakadeemia avab lühikese muusikaprodutsendi programmi

Alice Lokk
, reporter
Copy
Kultuuriakadeemia avab viiekuise muusikaprodutsendi programmi.
Kultuuriakadeemia avab viiekuise muusikaprodutsendi programmi. Foto: Maritta Anton

Tänavu sügisel avaneb Viljandi kultuuriakadeemias võimalus läbida viiekuine muusikaprodutsendi programm. Osalema on oodatud kõik huvilised, kel soov muusikatehnoloogiliste vahendite abil oma muusikalisi ideid teostada.

Kultuuriakadeemia pressiteates on öeldud, et programmis on oodatud osalema kõik huvilised, kes soovivad muusikatehnoloogiliste vahendite abil oma muusikalisi ideid teostada. Programmis õpitakse, kuidas kirjutada tänapäevast poplaulu, mil viisil on võimalik salvestada vokaali ja akustilisi instrumente ning milliste programmidega materjali töödelda, et valmiks kvaliteedistandarditele vastav lugu. Kõik programmis omandatavad teadmised ja oskused tulevad kasuks nii koduses kui tipptasemel tehnikaga helistuudios.

Viljandi kultuuriakadeemia muusika õppekava ja muusikaprodutsendi mikrokraadiprogrammi juhi Marko Mägi sõnul oli muusikaprodutsendi mikrokraadiprogrammi avamine vajalik samm. "Viljandi kultuuriakadeemias õpetavad muusikaprodutseerimist oma ala Eesti tipud ja meie soov on, et selliseid haridusampse saaks tudengite kõrval ka teised huvilised," lausus Mägi. "Muusikat on noodijoonestikule kirjutatud sajandeid. Nüüd on aeg õppida kirjutama muusikat ka digiajastu noodijoonestikule, kus nootideks on sample'id ja beat'id ning noodipaberiks DAW-programmid." 

Programm algab septembris ning kestab viis kuud. Mikrokraadiprogrammis osalejaid juhendavad muusika valdkonnas aktiivselt tegutsevad praktikud ning õpe käib Viljandi kultuuriakadeemia muusikamajas Jakobsoni tänav 14. Programmi läbinule antakse Tartu ülikooli mikrokraadiprogrammi tunnistus. Registreerumine on avatud 27. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles