PÄEVAINTERVJUU ⟩ Helivõlur tegi järelkasvust multikategelased

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juulis Eesti kinodesse jõudva animafilmi "Latte ja maagiline veekivi" tegelastele andsid hääle Marco Margna tütred (vasakult) Marilyn, Carolyn ja Brigita.
Juulis Eesti kinodesse jõudva animafilmi "Latte ja maagiline veekivi" tegelastele andsid hääle Marco Margna tütred (vasakult) Marilyn, Carolyn ja Brigita. Foto: Erakogu

Viljandist pärit muusikaprodutsent Marco Margna on aastate jooksul teinud koostööd paljude palavalt armastatud artistide ja koosseisudega. Anne Veski, Mait Maltis, Jüri Homenja, Meie Mees, Hellad Velled ja Shanon on vaid mõned pikemat tutvustamist mittevajavad nimed. Nüüd on nupukeeraja aga haaret laiendanud ning jala ka filmimaailma ukse vahele torganud.

Marco, me oleme sinuga juba vanad tuttavad ning mõnda aega kolleegidena isegi stuudioruume jaganud. Seda, kuidas muusika salvestamine, miksimine ja masterdamine käib, ma laias laastus tean. Filmide helindamine ja dubleerimine on aga hoopis teisest puust ettevõtmine.

Seda küll. Laias laastus käib asi nii, et keegi ostab välismaalt litsentsi ning sellega tuleb kaasa meeletu kogus heli- ja pildifaile, mis minul tuleb salvestusprogrammi laiali laotada. Taustamuusikad, kõikvõimalikud heliefektid ja muu säärane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles