Kuum ilm pani mitu autojuhti jooma

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Nädalavahetusel alkomeetrisse puhunud ligi tuhandest juhist seitse olid alkoholi tarvitanud. Lisaks oli üks juht narkojoobe kahtlusega.
Nädalavahetusel alkomeetrisse puhunud ligi tuhandest juhist seitse olid alkoholi tarvitanud. Lisaks oli üks juht narkojoobe kahtlusega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kokku enam kui tuhandest nädalavahetusek Viljandimaal alkomeetrisse puhunud autojuhist olid seitse alkoholijoobes ning ühel juhul tekkis politseinikel kahtlus, et juht on narkojoobes.

Viljandi politseinikud tegid koos Tartu kolleegidega reede õhtul ja ööl vastu laupäeva maakonnas reidi, et leida liiklusrikkujaid umbes 600 kontrollitud juhi seas oli 13 kiiruseületajat, kolm juhiloata roolikeerajat, kaks joobes juhti ning üks narkojoobe kahtlusega juht, kelle juurest avastati ka väikses koguses narkootilist ainet.

Nädalavahetuse jooksul tehti kainuskontrolli veel 471-le juhil ning leiti viis joobes juhti. Neist ühe suhtes tuli alustada kriminaalmenetlust.

Sarnaste kontrollaktsioonidega jätkab politsei ka alanud nädalal, mil ollakse väljas lisajõududega.

Politsei ootab abi ka inimestelt, kes märkavad liikluses juhte, kelle manöövrid tunduvad ohtlikuna. Nii näiteks tabati reedel tänu ühele tähelepanelikule liiklejale Mulgi vallas raskes joobes juht, kelle autos istus 7-aastane laps.

Ohtlikke manöövreid tegevat autot märkas teine samal teel sõitnud autojuht, kes andis sellest politseile teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles