Lapsi kutsutakse fotojahile

Üllar Priks
, reporter
Copy
Viljandi lastepargis keeb pärast selle ülesvuntsimist vilgas elu. Pildil hetk mullu augustis olnud noorteürituselt "Huvimäss".
Viljandi lastepargis keeb pärast selle ülesvuntsimist vilgas elu. Pildil hetk mullu augustis olnud noorteürituselt "Huvimäss". Foto: Marko Saarm

Õiguskantsleri laste ja noorte õiguste osakond kutsub kõiki alla 18-aastasi osalema fotojahis "Laste ja noorte hääl kohaliku elu korraldamisel". Ettevõtmisega soovitakse noor panna märkama ja jäädvustama oma kodukohas paiku, mis tuleks lapsesõbralikumaks muuta, sest on lastele ebamugavad või suisa ohtlikud. Samuti on oodatud head näited kohtadest, kus on lastega arvestatud ning kus lastel on hea ja huvitav olla.

Osalejail palutakse oma tähelepanekud jäädvustada digifotodele ning saata ülesvõtted koos lühikese selgitusega e-posti aadressil lasteombudsman@oiguskantsler.ee. Fotosid oodatakse 10. septembrini.

Pressiteates on kirjas, et õiguskantsleri kantselei kasutab saadetud fotosid sügiseste kohalike volikogude valimiste eel avalikus teavitustöös, et juhtida kohalike otsustajate ja valimistel kandideerijate tähelepanu sellele, kui oluline on kohalikku elu korraldades kuulata laste ja noorte arvamust. Fotod ja neid selgitavad tekstid avaldatakse anonüümselt. See tähendab, et ühegi lapse nime ja kodukohta saadetud piltide juures välja ei tooda.

Fotojahti aitavad korraldada lastekaitse liit ja rakendusliku antropoloogia keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles