Talvepidu tuleb pakase kiuste

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu eelmisel aastal, on vabaõhutantsimisele oodata ligi tuhandet inimest.
Nagu eelmisel aastal, on vabaõhutantsimisele oodata ligi tuhandet inimest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sajad tantsijad kavatsevad käredast pakasest hoolimata täna pärastlõunal Viljandi Vabaduse platsil aastakümnete eest kirja pandud rahvalikke tantse vihtuda.

14. Viljandi talvise tantsupeo eestvedaja Vaike Rajaste tunnistas, et külm on sundinud korraldajaid mõtlema ühistantsimise lühendamisele, kuid peo tipphetke pole plaanis ära jätta. «Tegutseme selle põhjal, mida meie ninad ja varbad ütlevad. Kui külm väga näpistama hakkab, jätame mõned tantsud tubaseks simmaniks,» rääkis ta.

Suurele ühispeole end kirja pannud 1050 inimesest oli eile õhtuks loobumisest teada andnud kahe rühma jagu tantsijaid. Et registreerunuid on olnud üle ootuste palju, tähendab see Rajaste hinnangul seda, et platsile võib koguneda ikkagi umbes sama palju rahvast kui varasematel kordadel.

Külm vajutas oma pitseri eilsetele koolikontsertidele. Kui algul pidid peo külalised Lätist ja Venemaalt üles astuma väikestes maakoolides, siis viimasel minutil otsustati kontserdid kolida suurematesse gümnaasiumidesse. «Midagi polnud teha: väikestes koolides nappis lapsi,» selgitas Rajaste.

Huvilisi oodatakse täna kella 11-st pärimusmuusika aita läti ja vene tantsude õpitubadesse, aga ka maaülikooli rahvatantsuansambli Tarbatu kontserdile ning simmanile. Kell 14.30 suunduvad tantsijad rongkäigus läbi südalinna Vabaduse platsile. Päeva juhib Märt Agu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles